Yaptırım uygulayan bir anlayış dışında, önleyici hizmet mekanizması oluşturma ve sosyal hizmet sunma anlayışı ile de görev yapan Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, vatandaşları uyarmak amacıyla mektup hazırladı. Vatandaşların ev ve iş yenlerine bırakılan mektuplarda, son günlerde dolandırıcıların kendilerini polis olarak tanıtmasından yola çıkılarak, "Hiçbir devlet görevlisi kontür ve para istemez" ifadesine yer verilirken, hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için de önleyici tedbirler sunuldu.

"ANAHTARI PASPASIN ALTINA KOYMAYIN"

Mektupta şu uyarılarda bulunuldu:

"Evden çıkarken anahtarı paspasın altına koymayın, değerli eşyalarınızı yatak odasına saklamayın. Tanımadığınız kişilere kapınızı açmayın. Bina ve iş yerinize güvenlik kamerası taktırın. Eğlence sonrası silah kullanarak sevincinizi hüzne dönüştürmeyin. Çocuklara sahip çıkın ve çevrenizde olanlara duyarsız kalmayın, trafik kurallarına riayet edin."

Toplum Destekli Polislik Şubesi polislerinden Levent Çakır, "Vatandaşların bilinçlendirilmesi ve uyarılması amacıyla dağıtılan mektup, Kırıkkale'de vatandaşlar arasında kısa sürede ilgi gördü. Suçlulara karşı vatandaşların mektupla birlikte daha tedbirli olacaklarına inanıyoruz" dedi.

Polislerin uyarıcı mektuplarını dikkatle okuyup, kendilerine teşekkür eden vatandaşlar da uygulamadan memnun olduklarını söyledi.