Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin "Mutlu ve Umutlu Yarınlara El Ele" projesi; Karşıyaka, Yuva, Selimözer, Bağlarbaşı, Etiler, Kaletepe mahallelerinde projeye gönüllü olarak destek veren 20 aile ve 20 çocukla birlikte yürütülecek. Proje kapsamında 6-18 yaş gruplarının ailelerine, Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği'nde görevli psikolog Fatma Feyza Havyacı tarafından "Çocuk ve Aile İçi İletişim", KOM Şube Müdürlüğü tarafından ise "Madde Bağımlılığı" seminerleri verilecek.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, risk altındaki çocukların suça karışmalarını engellemenin ailelerin ve sorumlu kuruluşların zamanında yapacağı müdahale ile mümkün olacağını belirterek, bu kapsamda Toplum Destekli Polis Büro Amirliğimi tarafından, "Mutlu ve Umutlu Yarınlara El Ele" projesinin hazırlandığını söyledi.

Toplum Destekli Polislik Amiri Adnan Kavak ise projeyi şöyle anlattı: Gönüllü ailelerin katılımı ile çocukların ve gençlerin suçtan zarar görme, suça sürüklenme ihtimallerinin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda çocuklarla gençlerin bulundukları ortamda örnek ve sağlıklı birey olarak gösterilmeleri, kurumların desteği ile topluma kazandırılmasına yönelik faaliyetleri içeren 'Mutlu ve Umutlu Yarınlara El Ele' adlı proje hazırlanmıştır. Çocukların suça karışmalarını engellemek için aile ve sorumlu kuruluşların zamanında müdahalesi önemli"



EG(AY/AK)