Memleketi Kırıkkale'de izinli olarak bulunan Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün korumalarından polis memuru Gökhan Sarıkaya, dün gece tesadüfen bir hırsızlık olayını fark etti. Silahını çekerek olaya müdahale etmek isteyen Sarıkaya 'Dur' diye bağırdı. Şüpheliler Sarıkaya'nın üzerine atladı. Boğuşma sırasında elindeki tabancanın ateş alması sonucu polis memuru Gökhan Sarıkaya ayağından yaralandı.

Silah sesi üzerine olay yerine koşanlar durumu hemen polise bildirdi. Gelen ekiplere kendisinin polis olduğunu söyleyen ve yaşadıklarını anlatan Gökhan Sarıkaya'nın ifadesi üzerine şüphelilerin eşkali ve otomobillerinin plakası belirlendi. 

Daha sonradan adlarının Serkan Dağcı, Derviş Davulcu ve Mehmet Soydal olduğu belirlenen şüphelilerin 41 EE 044 plakalı araçla İstanbul yönüne gittikleri tesbit edildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 03.30 sıralarında otomobili TEM yolunun İzmit Gültepe geçişinde aldıkları önlemle durdurdu. 3 şüpheli, gözaltına alınırken, otomobilde yapılan aramada çalıntı olduğu anlaşılan 8 kol saati, bir miktar altın ve para bulundu. 3 şüpheli, ifadeleri alındıktan sonra bugün akşam saatlerinde de Kırıkkale'den gelen ekiplere teslim edildi.



EY(MB/SS)