Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ile 'idama evet' kampanyasına katılanlar, imza atmak için sıraya girdi. Kırıkkale Vatan İçin Can Veren Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, "Birlik içinde yaşamak istiyoruz. Terörle hiç kimse bir yere varamamıştır. Kan dökerek, terör estirerek hiçbir yere varılmaz. Terör örgütü ve destekçileri menfur amaçlarını gerçekleştirmek için toplumsal istikrarımızı bozmak, kaynaklarımızı heba etmek ve bizleri kardeş kavgasına sürüklemek istemektedirler. Bölgenin kalkınmasını istemeyenler bölgeye zarar vermektedir. En büyük zararı bölgede yaşayan vatandaşlarımız görmektedir" dedi.

Bu sırad şehit yakınları 'Öcalan idam edilsin', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Turunlu açıklamasının devamında, şunları söyledi:

"Vatan için ölmekten daha anlamlı olan vatan için yaşamaktır. Milletini ve vatanını ölümüne seven, vatanı ve milleti için inadına yaşayan ve inadına çalışan evlatlar yetiştirmek temel görevimiz olmalıdır. Tarihten süzülerek gelen kardeşlik duygularını bozmaya asla muktedir olmayacaktır. Kardeşlerimizin, bazı kendini bilmezlerin oyunlarına gelmediğini biliyoruz. Şehit anneleri, babaların, eşlerinin boynu bükük yetimlerinin kanayan yaralarına tuz basmıştır. Anneler şehitlik yoluna düştü. Anneler 'Sen gelmedin ben geldim kınalı kuzum' diye ağladı. Annelerin bu acı feryadına kulak verin ve sahip çıkın. Sözde değil, gerçek sahip çıkın. Tüm siyasilere sesleniyorum; lafta kalmasın, idam geri gelsin."



EG(AY/SS)