Belediye Başkanı Veli Başkan Korkmaz, geçen hafta ilgili oda yöneticileri ve sivil toplum kuruluşların yetkilileri ile muhtarların da katılımı sonucu hayvan pazarına bir gezi düzenlediklerini söyledi. Korkmaz, belediye olarak bizden yer tahsisi isteyen deri firmalarını, talebi üzerine hayvan pazarının bulunduğu bölgeye taşımayı düşündüklerini söylediğini belirtti. Korkmaz, "Hayvan pazarının yanında içkili mekanlarla birahaneciler olur mu? Konuşmamı yerel basın yanlış anlayıp, derihaneciler birahaneciler olarak algılanmış" dedi.

İÇKİLİ MEKANLAR İÇİN YER ARIYORUZ

Kent merkezinde binalarla konutların altında bulunan içkili mekanların taşınması için vatandaşların 2 yıldır yoğun talebi olduğunu, ancak bu konunun 1 yıldır gündemde olmadığını da belirten Başkan Korkmaz, "İçkili mekanların kent dışında uygun bir yere taşınması konusunda halkın ve esnafın bir çok başvurusu var. Belediye olarak 2 yıl önce bir çalışma yürüttük ve bu konu ile ilgili çalışmamız sürüyor" dedi. İçkili mekanların kentin doğu tarafındaki bir mahalleye taşınmasının 2 yıl önce Belediye Meclisi gündemine geldiğini hatırlatan Başkan Korkmaz, şunları kaydetti:

VATANDAŞ TEPKİLİ

"Ancak orada oturan vatandaşların itirazı sonucu taşınma olayı kaldı. Uygun bir yer bulduğumuzda içkili mekanları şehir dışına taşıyacağız. Ancak hayvan pazarının olduğu yerde top fabrikası, hurda işletmeleri, MKE var. Orada zaten olmaz. Daha önce içkili mekanların tesbiti ve ruhsat işlerini İçişleri Bakanlığı, Valiler ve Emniyetin kontrolünde yapılıyordu. 5-6 yıl öncesinde ruhsat işlemleri kanunen belediye meclislerine devredildi. Bazı belediyeler içkili mekanları şehir merkezinden çıkardı. Merkezdeki birahanelerle içkili mekanları bir gazinonun olduğu bölgeye taşımak istedik, ancak itiraz edildi, olmadı. Vatandaşlarımız, bina ve konutların altında bulunan içkili mekanlara tepkili. Taşıma çalışmamız devam ediyor."



AY (AY/)