Kırıkkale KESK üyeleri tarafından İstasyon Garı'nda karşılanan Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Batman, Adıyaman ve Diyarbakır’dan gelen Eğitim-Sen ve KESK üyeleri alkışlarla karşılandı. Sendikacılar, yürüyerek gittikleri Cumhuriyet meydanında Karadeniz havaları eşliğinde horan teptiler. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i istifaya çağıran protestocular, 'AKP elini öğrenciden çek', 'Gün gelecek devran dönecek AKP Halka hesap verecek' sloganı attılar.

KESK Kırıkkale Sorumlusu Yüksel Şahin “AKP korku imparatorluğuyla herkesi korkutmaya çalışıyor. Korkmadığımızı, burada olduğumuzu, Türkiye’nin tüm alanlarında haykırdık. Haykırmaya devam ediyoruz. İşte buradayız. AKP'nin zulmüne baş kaldırıyoruz. Diyoruz ki okullar size yargıyı, adliyeyi, mülkiyeyi bazı şeyleri teslim alabilirsiniz. Ama halkı asla teslim alamayacaksınız” dedi.

KESK Genel Merkez temsilcisi Mustafa Ecevit ise “4+4+4 yasasına karşı bizde 4 koldan yanıt veriyoruz. Bu yasanız boşa çıkmıştır. Bu yasanız tutmamıştır. Bu yasanız uygulanmamıştır. Bu yasanız sadece sizi bir gece rahat uyutmuştur, ama 17 Eylül tarihinden itibaren okullarımızda sıraların altında kalan çocuklarımız sizin uykularınızı kaçıracaktır. Sürgün ettiğiniz öğretmenler sizin uykularınızı kaçıracaktır. Rahatsız ettiğiniz veliler sizin uykunuzu kaçıracaktır. Çünkü biz çocuklarımızın geleceğini istiyoruz. Çünkü biz onurumuzla öğretmenlik yapmak istiyoruz. Çünkü biz nitelikli eğitim hizmetinde kadrolu çalışmak istiyoruz. Çünkü biz çocuklarımız için daha güzel yarınlar istiyoruz. Çünkü biz bu ülkede barışın, demokrasinin, kardeşliğin kökleşmesini istiyoruz. Biz ne gibi sonuçlar yaratacağını ifade ettik. Yazdık, çizdik” diye konuştu.

Protestocu grubun basın açıklaması olaysız olarak sona erdi.

 

EG (RT)