Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet polisinin de desteğiyle harekete geçti. Zabıta ekipleri, Yenidoğan Mahallesi'nde faaliyet gösteren alkollü eğlence merkezleri ve birahaneleri polis kontrolünde tutanak tutup, işyeri sahiplerine imzalattı. Zabıta ekipleri, daha sonra ise bu mekanları tek tek mühürledi.

Kent merkezindeki alkollü 7 eğlence mekanının kapatma işlemi yaklaşık 1 saat sürdü. Kapatma anında bazı işyeri sahipleri karara tepki gösterdi. Şehir merkezi dışında kendilerini yer gösterilmesini isteyen işyeri sahiplerinden Oktay Sarı, bu işletmelerde toplam 135 kişinin çalıştığını söyledi. İşletmelerinin süresiz kapandığını öğrenen Sarı, "Bizim de ailelerimiz var, başka iş bilmeyiz" diyerek tepki gösterdi.

Alkollü eğlence merkezlerinin işyerleri ve yerleşim biriminde olduğu, gürültü yapıldığı gerekçesiyle kapatıldığı kaydedildi. Kırıkkale Belediyesi'nce alkollü işyerleri konusunda yer tespit çalışmalarının sürdüğü, Mayıs ayı sonuna kadar tüm içkili eğlence yerlerinin şehir dışına taşınacağı belirtildi.



EG(AY/İD)