Alanya'da geçen yıl 5 Nisan akşamı iş çıkışında evine giden Emel C.'yi yaşadığı apartmana kadar takip edip, kapıdan zorla içeri girdikten sonra kadını kırık cam şişeyle tehdit ederek cinsel saldırıda bulunup, parasını aldığı iddiasıyla için yargılanan Resul G. hakkında karar duruşması yapıldı. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Emine Talay Yavuz başkanlığında görülen duruşmada, suç işlediği tarihte köyden geldiğini, cahil olduğunu ve yaptıklarının suç olduğunu bilmediğini öne süren Resul G. tahliye talebinde bulundu.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Resul G.'yi, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 3 yıl 4 ay, 'cinsel saldırı' suçundan 2 yıl 11 ay ve 'nitelikli yağma' suçundan 6 yıl 8 ay olmak üzere toplam 12 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Emel G., geçen yıl 5 Nisan'da, Fığla Mahallesi'nde evinin bulunduğu apartmana gireceği sırada yanına gelen Resul G., apartmandan tanıdığı birisini göreceğini söyleyerek içeri girmek istedi. Emel C.'nin karşı koymasına rağmen zorla apartman kapısından giren ve elindeki kırık cam şişeyle 'bağırırsan seni öldürürüm' diye kadını tehdit eden Resul G., cam şişeyi Emel C.'nin boğazına dayadıktan sonra elle tacizde bulundu. 'Para vereyim yapma' teklifi üzerine, 10 lira verirse tacizden vazgeçeceğini söylemesine rağmen cinsel saldırıyı sürdüren Resul G. gürültü üzerine apartmanda bir kapının açılması üzerine Emel C.'nin 50 lirasını alarak kaçtı. Komşusu Emre S.'nin yardımıyla hastaneye götürülen Emel C., daha sonra polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Olaydan sonra yakalanamayan Resul G., bir süre sonra karıştığı bir hırsızlık olayından dolayı yakalandı. Emel C.'nin verdiği eşkale uyması üzerine yapılan yüzleştirmede teşhis edilen Resul G. yaptığının suç olduğunu bilmediğini iddia etti.



ÖY(SU/CK)