Yozgat’ta evlilik tarihlerinin özel bir günde olmasını isteyen 4 çiftin nikahı Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından kıyıldı. Aileleri ile birlikte Yozgat Belediyesi Nikah Salonu’na gelen çiftlerin mutlulukları ve heyecanları yüzlerine yansıdı. Nikah tarihini 14 Şubat olarak belirleyen çiftler arasında bir de Kırgız gelin vardı.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Taner Belgücan’ın oğlu Kürşat Belgücan ile Kırgızistanlı Ayzura Aydarkulova’nın nikahları 14 Şubat Sevgililer Günü saat 14.00’te kıyıldı. Yozgat Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen nikah törenine çok sayıda emniyet mensubu katıldı. Belgücan ve Aydarkulova çiftinin nikahını Belediye Başkanı Yusuf Başer kıyarken, şahitleri ise emniyet müdür yardımcıları oldu.

Damat Kürşat Belgücan, nikah tarihinin nişanlısına sürpriz olduğunu belirterek, "Daha önce nikahımızın bugün kıyılacağı belli değildi. Bir hafta önceden netleşti ve bugün de nikahımızı kıyılıyor. Nikahımızın anlamlı bir günde kıyılmasını istedik ve bugünü tercih ettik" dedi. Kırgız Gelin Ayzura Aydarkulova ise kendisine yapılan bu sürprizden memnun olduğunu ve mutlu olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de nikah sonrası gelin ve damada, Türk bayrağı, yemek kitabı ve kahve fincanı takımı hediye etti.



HG(AY/CK)