Olay, Veysipaşa Mahallesi’nde bulunan A.T.'ye ait kalaycı dükkanında saat 03.00 sıralarında meydana geldi. İşyerine gelen dört kişi, iddiaya göre ellerindeki demir kesme makasıyla kepenkleri kesti ve içeri girdi. Kalaylanması için getirilen bakır tencere, tava gibi malzemeleri çalıp kaçanları görenler durumu polise bildirdi.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, şüpheli gördükleri 09 FK 517 plakalı otomobile "Dur" ikazında bulundu. Polisin uyarısına aldırmayan otomobildekiler hızla kaçtı. Polis, bir süre takip ettiği otomobili ara sokaklara girince kaybetti kaybetti. Bölgede devriye görevi yapan ekipler, bir süre sonra otomobili Muğla yolunda bulunan bir akaryakıt istasyonunda fark etti. Otomobilin içinde bulunan Engin Aslan (24), E.K. (25) ve Ö.K. (31) yakalandı, araçta yapılan aramada demir kesme makası ele geçirildi, ancak çalınan malzemeler bulunamadı. Kendilerinin herhangi bir olaya karışmadıklarını iddia eden 3 kişi sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, otomobilin içinde 4 kişi olduğunu belirledi. Dördüncü kişinin de hırsızlık suçundan kaydı bulunan Hakan Varlı (26) olduğu tespit edildi. Varlı’nın Çeştepe Mevkii’ndeki evine operasyon düzenleyen polisler, Varlı’yı yakalarken, kalaycıdan çalınan malzemeleri de burada ele geçirdi. Emniyet'teki işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edilen 4 kişiden Engin Aslan ve Hakan Varlı çıkartıldıkları mahkemece tutuklanırken, E.K. ile Ö.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



CU(AÖ/SS)

--

E.K.: Emrah Karakaş

Ö.K.: Özkan Karadağ