Olay, geçen 22 Temmuz'da, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Kocavezir Mahallesi'nde meydana geldi. Salih Yorulmaz ile oğlu Ahmet Yorulmaz, ikinci el eşya alım satımı yaptıkları Güney Kıyı Boyu Caddesi üzerindeki, 'bitpazarı' olarak bilinen pazar yerine geldi. Baba ile oğul tezgah açarken, enişteleri Şahin Can ile kardeşi 42 yaşındaki Ömer Can ve İbrahim Saran yanlarına geldi. Şahin Can, evi terk eden eşi Melek'in tekrar dönmesi için kayınpederiyle tartışırken, İbrahim Saran da üzerindeki tabancayı çıkartıp ateş ederek Salih Yorulmaz'ı kalbinden 3 kurşunla öldürdü, oğlu Ahmet'i de yaraladı.

Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, kiralık katil olduğu ileri sürülen Saran ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen toplam 5 şüpheliyi yakaladı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Saran, emniyetten çıkartılırken fotoğrafını çeken gazetecileri "Bu yüze iyi bakın, unutmayın" diyerek tehdit etti.

İbrahim Saran polisteki ifadesinde, "Şahin esrar içirtti. Kafam iyi olunca alıp beni olay yerine götürdü. Birini gösterip 'Vur' dedi. Ben de vurdum" diyerek suçunu itiraf etti.

Cinayet şüphelilerinden tetikçi olduğu ileri sürülen İbrahim Saran, damat Şahin Can, damadın ağabeyi Ömer Can ve kuzenleri 27 yaşındaki Müslüm Can çıkarıldıkları Nöbetçi 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, İbrahim Saran hakkında 'kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istendi. Damat Şahin Can ile ağabeyi Ömer Can hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan aynı ceza istendi. Can kardeşlerin kuzeni Müslüm Can ile tutuksuz sanık 57 yaşındaki Ahmet Karakuş hakkında ise 'öldürmeye yardım etme' suçundan 20'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, sanık İbrahim Saran'ın tetikçi olduğu, diğer sanıkların da "Hep senin yanında olacağız. Sana her türlü maddi manevi yardımı yapacağız. İhtiyaçlarını göreceğiz" diyerek azmettirdikleri öne sürüldü.

İddianame kabul edilirse sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.