Bursa'da çiftçi 67 yaşındaki Latif Dilsiz'in cep telefonunu arayan kimliği belirsiz kişiler, kendilerini savcı olarak tanıtarak, terör örgütü soruşturması yaptıklarını söyledi. Dilsiz'in adına açılan banka hesabından terör örgütüne para aktarıldığını söyleyen dolandırıcılar, teröristleri yakalamak için verdikleri hesap numarasına para yatırılmasını istedi. Latif Dilsiz'i yalanlarıyla ikna etmeyi başaran dolandırıcılar, 19 bin lirayı Adana'da 29 yaşındaki Faysal Berka adına açılan banka hesabına yatırmasını sağladı. Dolandırıldığını anlayan Latif Dilsiz, polise başvurdu.

BANKA HESAPLARINI KULLANDIRTTILAR

Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi'nde görevli polisler, Adana'daki meslektaşlarını bilgilendirdi. Adana polisi, parayı çekmek için bankaya gelen Faysal Berka ve 23 yaşındaki Rüşat Kılıç'ı yakaladı. Sorguya alınan Faysal Berka, mahalleden arkadaşı Rüşat Kılıç'a yardım için banka hesabını kullandırttığını savunup, "Rüşat kendisine para geleceğini söyledi, hesabında problem varmış, benim hesabımı kullanmayı teklif etti. Ben de kabul ettim" dedi. Rüşat Kılıç ise sorgusunda "Kahvehanede oyun oynarken tanıştığım Ali Gürses geldi. Kendi adına para geleceğini ancak, hesabında sorun olduğu için bankanın el koyabileceğini söyledi. Ben de kendisine paranın yatırılmasını sağlayacak temiz bir hesap bulabileceğimi belirtip, Faysal Berka'ya teklifte bulundum" diye konuştu.

Soruşturmayı derinleştiren polis, Rüşat Kılıç'ın ifadesinden hareketle 27 yaşındaki Ali Gürses'e ulaştı. Dolandırıcılık, hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunan Ali Gürses'i yakalayan polisler, zanlının suç ortağının da 28 yaşındaki Yalçın Kıdemli olduğunu belirledi. Düzenlenen operasyonla Yalçın Kıdemli'yi de gözaltına alan ekipler, 4 kişilik dolandırıcılık şebekesinin tamamını ortaya çıkardı.

Sorgularında, dolandırıcılık şebekesine para karşılığı hesaplarını kullandırdıkları anlaşılan Faysal Berka ile Rüşat Kılıç, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı, Ali Gürses ile Yalçın Kıdemli ise adliyeye sevk edildi.