Olay merkez İlkadım İlçesi'nde geçen pazartesi günü meydana geldi. İddiaya göre E. D., K. A.'ya ait oto kiralama şirketinden 2012 model 55 EB 643 plakalı Fiat Punto marka otomobili kiraladı. Kiraladığı otomobille gezen D., arkadaşı A. H. Ç. ile karşılaşınca aracın kendisine ait olduğunu ve 35 bin TL'ye satacağını söyledi. Bunun üzerine A. H. Ç., 1500 TL kapora verip otomobili aldı ve binip gitti.

Bu sırada kiralanan otomobil geri gelmeyince K. A. polise giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine plaka üzerinden soruşturma başlatan polis, otomobili dün A. H. Ç. kullanırken buldu. Polise ifade veren A. H. Ç., arkadaşı E. D.'den 35 bin TL karşılığında satın aldığını ve 1500 TL kapora verdiğini söyledi. A. H.Ç. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

E. D. ise polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen D.,  otomobili arkadaşına satmadığını gezmesi için verdiğini ve 1500 TL borç para aldığını söyledi. 

Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün Adliye'ye sevk edilen E., savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezavine gönderildi.