12 Ağustos gecesi saat 22.00 sıralarında jandarmayı telefonla arayanlar, Konyaaltı İlçesi Hisarçandır Köyü Palamutlar Mevkii'nde Ali Yalçın'ın evinden kötü kokular geldiğini söyledi. İhbar üzerine eve giden jandarma ekipleri kapıyı çaldı. Karşılık alamayan görevliler, çilingir yardımıyla kapıyı açtırdı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, evin oturma odasında çürümeye başlamış erkek cesedi buldu. Ceset, yapılan ilk incelemenin ardından otopsi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

SON GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİ EV SAHİBİ

Jandarma, başından ve karnından silahla vurularak öldürülen kişinin Ali Yalçın olduğunu belirleyip araştırma başlattı. Yalçın'ın telefonda konuştuğu son kişi olan ev sahibi Mehmet Ali Ercan aranmaya başlandı. Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ercan'ın yakın arkadaşı Zafer Şen'e ulaştı. İfadesi alınan Şen, çapraz sorguda cinayeti Mehmet Ali Ercan'ın işlediğini, Osman Erkan ve kendisinin de yardım ettiğini söyledi. Bu ifade üzerine Osman Erkan da Muratpaşa İlçesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Ali Yalçın'ın ev sahibi Mehmet Ali Ercan ise ne evinde ne de akrabalarının yanında bulunamadı.

PARKTA YAKALANDI

Jandarma ekipleri, bir akrabasını telefonla arayıp para isteyen Mehmet Ali Ercan'ın, Muratpaşa İlçesi Kızılarık Mahallesi'ndeki bir çocuk parkında olduğunu belirledi. Kendisine para getiren akrabasını parkta bekleyen Ercan, sivil giyimli jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Sorgulanmak üzere Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Ercan'ın, ifadesinde şöyle konuştuğu öğrenildi:

"Ali Yalçın babama ait evde kiracı olarak kalıyordu. Arkadaşlarım Osman ve Zafer ile birlikte Ali Yalçın'ın evine gittik. Birlikte alkol alıyorduk. Kendisinden bana olan borcunu ödemesini istedim. Ancak hem alacağımı ödemedi, hem de karım hakkında ileri geri konuşup küfür etti. Bunun üzerine çok sinirlendim. Arkadaşlarımın yanında karıma küfür edince tabancayla vurdum. Sonra silahı yatağın altına saklayıp kaçtık."

Mehmet Ali Ercan ile cinayete yardım ettikleri öne sürülen arkadaşları Osman Erkan ve Zafer Şen, sorgularının ardından 'kasten adam öldürmek' suçundan adliyeye sevk edildi.