Tekirdağ Valiliği’nin organize ettiği '24 Kasım Öğretmenler Günü' etkinliklerine Kıraç da katıldı. Atatürk Spor Salonu’nda sahneye çıkan Kıraç'ın konserini Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 8’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve çok sayıda kişi izledi.

Konser öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kıraç, Türkiye’nin bağımsız olmadığını öne sürdü. Doğduğundan bu yana bir baskı içerisinde olduğunu kaydeden Kıraç şunları söyledi:

"Ben bu ülkede doğdum doğalı bir baskının içindeyim. Bu 10 senelik bir olayda değil. Bu Atatürk’ün ölümünden beri böyle. Atatürk öldükten sonra bu ülke bağımsızlığını yitirmiştir. 'Mahalle baskısı' da olur. Mahalle baskısından çok daha Amerika’nın bize ne kadar çok baskı uyguladığını düşünmeliyiz. Batı devletlerinin bize ne kadar baskı uyguladığını incelememiz lazım."

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız olmadığını öne süren Kıraç, şöyle devam etti:

"Bizim gerçek sorunumuz ortada. Biz yüzyıllardır bu topraklarda yaşıyoruz. Bu topraklarda bir kültür oluşturduk. Öyle ya da böyle bir kültür oluşturduk. Bu kültürün sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız bir cumhuriyet olduğunu düşünüyorduk, ama değilmiş onu gördük. Toplumumuzun her yerinde bağımsızlığımızı kaybettiğimizi görebiliriz. Eğitimden tutun sosyal yaşantımıza kadar her yerde bağımsızlığımızı kaybettiğimizi görüyoruz. Hepimiz günlük yaşantımızda bunların sıkıntılarını yaşıyoruz. Bunu nasıl çözeceğimizi bu saatten sonra bilemiyorum."

"VAROLMA SAVAŞINA GİRECEĞİZ"

Türkiye’nin yakın zamanda bir varolma savaşına gireceğini ileri süren Kıraç, "Dünya zaten savaş içinde. Türkiye bu savaşın sonunda ya bağımsız bir ülke olacaktır ya da televizyondan seyrettiğimiz bir Ortadoğu ülkesi" diye devam etti.

Kıraç, sahnede yaklaşık 1.5 saat kalırken, hayranları şarkılarını birlikte söyledi.



RY(LK/İD)