Kınık'a bağlı Karadere Köyü'nde oturan evli, 2 çocuk annesi Leyla Doğan'ın koluna, geçen 3 Temmuz'da kene yapıştı. Doğan, keneyi makasla kendi çıkarttı. Aynı gün akşam saatlerinde ateşlenen kadın, yakınları tarafından Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kene ısırdığını söylemediği ileri sürülen Doğan, ağrı kesici ve ateş düşürücü iğne yapılıp, taburcu edildi.

Ateşi daha da yükselen Doğan, ertesi gün, bu defa köye 45 kilometre uzaklıktaki, Manisa 8 Eylül Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bir gün tutulup, durumu izlenen Doğan, kendisini kene ısırdığın anlatınca Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Doğan'a burada yapılan tetkik ve tahliller sonucunda KKKA teşhisi konulup, İntaniye Servisi'nde tedaviye alındı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, hastanın kendilerine geç getirildiğini belirterek, "Geldiğinde yüksek ateşi vardı. Durumu kötüydü. İntaniye yoğun bakımda tedavisine başlandı. Şu an durumu daha da kötüye gitmekte. Hastanın hayati tehlikesi devam ediyor" dedi.



CŞ(AÖ/SS)