Sorgun Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen geceye, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Demir, asker adayları ve yakınları katıldı. Gecede asker adayları salona davul- zurna eşliğinde getirildi. Belediye Başkanı Ahmet Şimşek yaptığı konuşmada, askerliğin vatan borcu, örf ve adetlere göre de kutsal bir görev olduğunu vurguladı. Kılıç, "Askerlerimizi kınalayarak askere yollayacağız. Her yıl askere gidecek olan gençler sadece halay çekerek askere uğurlanıyordu. Bu yıl hep beraber olalım, birlikte olalım istedik. Bu yıl ilçemizden 600’e yakın askere gidecek gencimiz var. Şu anda çok duygulu bir ortamda bulunuyorum. Ben askere gidecek olan gençlerimizin hepsinin hayırlı gidip hayırlı gelmelerini temenni ediyorum" dedi.

Gecede dualar eşliğinde Kaymakam Levent Kılıç ile Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından vatan borcu heyecanı taşıyan asker adaylarının ellerine kınaları yakıldı. Bu sırada geceye katılanlar, 'En büyük asker bizim asker' sloganı attı. Asker adayları tarafından pasta kesimi yapıldı, ardından geceye katılan misafirlerden asker harçlığı toplandı. Gecenin sonunda ise Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Garnizon Komutanı Murat Demir, asker adayı gençlerle birlikte halaylar çekti.

Bilecik'in Söğüt İlçesi'nde jandarma er olarak vatani görevine başlayacak olan 20 yaşındaki Oğuzhan Güvenç, heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.



HY(AY/SS)