Koçarlı İlçesi'ne bağlı Çallı Köyü'nde geleneksel olarak yapılan asker uğurlama töreni bu kez vatani görevini 92/3 dönem olarak yapacak olan köyün 10 delikanlısı için düzenlendi. Askere gidecek gençler, omuzlarında, yakınları tarafından işlenen ve arkalarında Türk Bayrağı motifi ile adlarının yazılı olduğu yazmalarıyla köy meydanına geldi. Diğer köylülerin de toplandığı meydanda önce köy imamı ile birlikte dua edildi. Duanın ardından asker adayı gençler, büyüklerinin ellerini öpüp helalleşti.

'BUGÜNLER İÇİN BÜYÜTTÜK'

Çallı Köyü Muhtarı Hasan Sarıoğlu, "Yıllardır bu geleneği sürdürüyoruz. Biz çocuklarımızı düğün bayram havasında askere uğurluyoruz. Bu tertip 10 gencimiz askere gidecek. Hepimiz çok mutlu ve gururluyuz. İnşallah sağ salim geri gelecekler" diye konuştu. Çocukları askere gidecek olan anneler de, "Hem sevinçli, hem üzüntülü, hem de gururluyuz. Biz bugünler için büyüttük kınalı kuzularımızı. Ayaklarının pabucu ile gidip gelsinler" diyerek duygularını dile getirdi.

Asker adayı gençler, etkinliğin ardından bir minibüsün üzerinde Türk Bayrağı açtı. Gençler vatani görevlerini yapmak üzere alkışlarla uğurlandı.



CU(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAF)