Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) açık otopark alanında Mümin Öztürk, engelli gençlerle birlikte askere uğurlandı. Askerliğini 1948 yılında Bulgaristan'da yapan ve 1950'de Türkiye'ye gelen 7 çocuk 15 torun ve 5 de torunun çocuğu olan Mümin Öztürk, "Türkiye'de askeri okulda okumayı çok istiyordum. Ama olmadı. En azından bir gün de olsa bu görevi yerine getirmenin özlemiyle yaşıyordum. Bu özlemimi 85 yaşında gerçekleştirdim. Benin askere alınmamda yardımcı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Törene katılan diğer engelli gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Mümin Dede kınalı elleriyle ilk asker selamını da gazetecilere verdi.Yalova Yolu üzerindeki Garnizon ve Jandarma Komutanlığı’nın sağladığı otobüslere aileleriyle birlikte binen engelli vatandaşlar ve Mümin Öztürk alkışlarla uğurlandılar.

TORUNLARI YALNIZ BIRAKMADI

Bu arada Yalova Yolu Üzerindeki Bursa Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanlığı'nda bir günlük askerlik için düzenlenen tören ilginç görüntülere sahne oldu. Mümin Öztürk'ün askerlik görevini izlemek için Almanya ve yurdun çeşitli yörelerinde yaşayan çocukları, torunları ve torunlarının çocukları Bursa'ya gelip Öztürk'ün askerlik törenini yaşlı gözlerle izlediler.

Engelli ocuklarını uğurlamaya gelen diğer aileler de çocuklarının günlüğüne de olsa askere alınmasından dolayı mutlu olduklarını belirttiler.



US(FK/AAA)