Hayat hikayesi Hollywood filmlerini aratmayan Gözde'yi annesi henüz 40 günlükken terketti. 9 yaşında ise, babası Çetin Akbayır bir cinayet nedeniyle ömür boyu hapis cezasına mahkum oldu. Tekvando'da Türkiye şampiyonluğu, Kickbox'ta Türkiye ikinciliği bulunan, 50'den fazla madalyası bulunan Gözde Akbayır, okulu dışında yaptığı spor ile hayata tutunmaya çalışıyor. Ancak Gözde'yi spor hocası Özcan Ağırdaş dışında sahiplenen olmadı.

Hayatta büyük acılar çeken ve komşularının yardımı ile ayakta durmaya çalışan Gözde, okul çıkışı her gün antrenmanları ile derslerini aksatmıyor. Dünya ve olimpiyat şampiyonalarına katılmak isteyen Gözde'ye birçok yetkilinin kendisine verdiği yardım vaadlerini yerine getirmediği belirtildi. Spor hocası Özcan Ağırdaş, Gözde Akbayır ile ilgili yayınlanan haber üzerine bakanlıktan bir yetkilinin isteklerini dinlediğini belirtti. Gözde'nin herhangi bir kuruma bağlı veya spor kulübünün tekvando branşında lisanslı sporcu olarak çalışmak istediğini belirttiğini hatırlatan Ağırdaş, "Gönderilen kulüpten sporcu kızımıza gerekli yardımların yapılacağına dair söz verildi. Kendisine lisans çıkartılarak bünyelerinde maaşa bağlanıp, çalıştırılacağı belirtildi, 'biz sizi ararız' denildi, ancak bir gelişme olmadı" dedi.

UMUTLARI YIKILMASIN

Ağırdaş, verilen sözler üzerine Gözde Akbayır'ın bir gelişme olup olmadığını kendisine sorduğunu söyledi. Ağırdaş, şöyle konuştu:

"Sporcu kızımızın geleceği için gittiğim tüm kapılardan sonuç çıkmadı. 17 yaşındaki bir kıza yerine getirmeyecekleri söz verilmesin. Beklentiye giren kızımız, sonuç çıkmayınca hayal kırıklığına uğruyor. Bu da onun için yıkım oluyor. Gözde'nin de gururu, arkadaş çevresi var. Umutlarının kırılmasını istemiyorum. Gözde için görüşmediğim kimse kalmadı, ancak bir sonuç çıkmadı. Kızımızın geleceği için kurumların veya kulüplerin bünyesinde spor yapma imkanı için görüştüğümüz kapılardan bir sonuç çıkmadı."

"BANA SAHİP ÇIKILSIN"

Ankara'da Cumartesi günü yaptığı bir karşılaşmada ayağından sakatlanmasına rağmen rakibini yenen Gözde Akbayır'ın kırılan ayağı hastanede alçıya alındı. Kendisine umut verenlerin 15 gündür arayıp sormadığın ıbelirnten Gözde, okulu ile birlikte başarılı olmak istediği sporunu aksatmamaya çalıştığını söyledi. Bir spor kulübü çatısı altında lisanslı sporcu olarak çalışmak istediğini belirten Gözde Akbayır, şöyle dedi:

"Akibetim konusunda bir gelişme olmadı, hayallerimin yıkılmasın istiyorum. İleride 'ben ne olacağım' duygusunu aşmak istiyorum.  Görüştüğümüz yerler 'biz sizi ararız' denildi, ancak bir sonuç çıkmadı. Bana yardımcı olmalarını, bir kulüp çatısı altında lisanslı sporcu olarak çalışıp, öğrenim hayatımı sürdürmek istiyorum."



AY(AY/İD)