Üniversitenin Halkla İlişkiler Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Sitesi'nde kalan çocuklar ve öğrencilerin faydalanması için kütüphane kurmaya karar verdi. Bunun için kentin çeşitli noktalarına stant kuran öğrenciler, kitap bağış kampanyası başlattı. Bastırdıkları afiş ve ilanlarla kitap toplamaya başlayan öğrenciler 5 günde Edirneliler'den yaklaşık 500 kitabı bağış olarak aldı.

Oluşturacakları kütüphaneden küçük çocukların yanı sıra lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerin de faydalanmasını amaçladıklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü 2’nci sınıf öğrencilerinden Meltem Temiz, "Bölüm öğrencileri olarak çocuk sitesini ziyaret ettiğimizde kütüphane olmadığını gördük ve bunun için bir kampanya başlattık. Üniversitede okul önlerinde şehir merkezinde stantlar kurarak herkesten bağış olarak kitap vermesini istedik. Kısa sürede büyük ilgi gördük ve 5 günde yaklaşık 500 kitap toplamış olduk. Bunun için İstanbul’daki bazı işadamlarında da destek aldık. Hatta kitapların yanı sıra kütüphaneyi kurmak isteyenlerde oldu. Bir gün daha kampanya sürecek daha sonra topladığımız kitaplardan bir kütüphane oluşturacağız" dedi.

LİSE VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANANLAR VAR

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Sitesi'nde 18 yaşına kadar çok sayıda öğrenci olduğunu belirten Temiz, "Çocuk sitesinde küçük çocuklar için roman, hikaye hatta boyama kitaplar topladık. Büyükler içinde liseye ve üniversiteye hazırlık kitapları yer alacak. Böylece orada kalan ve öğrenci olanlarda kütüphaneden faydalanacaklar" diye konuştu.



EÖ(LK/SS)