ÖMSS için sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara gelen engelli memur adayları, girişte tek tek arandı. Adaylar, yanlarında getirdikleri cep telefonu, bozuk para, anahtarlık gibi eşyalarını yakınlarına ya da girişteki görevliye teslim ettikten sonra sınıflara alındı.

Antalya'da bir otelde sekreter olarak çalışan ve sınav için anne ve babasının da yaşadığı memleketi Zonguldak'ı seçen Işıl Civak, sınava gireceği Yayla İlköğretim Okulu'na geldi. 4 yıl önce geçirdiği trafik kazasında vücudunun sağ tarafı kısmi felç olan ve yüzde 47 engelli raporu bulunan Işıl Civak, dün Antalya'dan gelirken otobüste içinde kimliği de bulunan cüzdanının çalındığını söyledi. Görevlilerin, kimliksiz sınava alamayacaklarını belirtmesi üzerine Işıl Civak, yeni bir kimlik çıkarttırmak için Zonguldak Valiliği'ndeki İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne gitti. Nüfus Müdürlüğü'nün kapalı olması üzerine yeniden okula dönerek görevlilere durumu anlatan Işıl Civak, yine sınava alınmadı. "Kimliksiz kesinlikle sınava giremezsin" diyen kapıdaki görevlilere tepki gösteren Işıl Civak, şöyle dedi:

"Bu engelli sınavı. Engel yaratmak kötü bir durum değil mi? Zaten hassasım, hastayım. Yeni bir engel koyuyorlar, çöz çözebilirsen. Bir çaresi olması gerekmiyor mu? Bana deseler ki bunu bunu yap. Çünkü ben istemedim çalınmasını."

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda Nüfus Müdürlükleri'nin saat 10.30'a kadar açık tutulurken, bugün kapalı olduğunu belirten Işıl Civak, "YGS'de pazar olmasına rağmen saat 10.30'a kadar açıkken, bugün engelli sınavında kapalı" diyerek tepkisini dile getirdi. Işıl Civak, sınavın başlamasının ardından annesi Hacer Civak ile birlikte üzgün bir şekilde okuldan ayrıldı.



GG(EE/SS)