Kaza, 1 Temmuz Pazar günü saat 22.00 sıralarında Yalvaç'ın Hüyüklü Beldesi'nde meydana geldi. Yol kenarında yürüyen 4 çocuk babası İsmail Karabulut'a plakası ve sürücüsünün kimliği belirlenemeyen otomobil çarptı. Karabulut, yere düşerken, sürücü yaralıya yardım etmek yerine kaçmayı tercih etti. Ağır yaralanan İsmail Karabulut, ambulansla Isparta Devlet Hastanesi'ne götürülerek, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Karabulut'un bugün beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine yakınları, organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Antalya'daki Medical Park Hastanesi'nden bir ekip, organları almak üzere Isparta'ya gitti. Ekip, Karabulut'un 2 böbrek ve karaciğerini alarak organları Antalya'ya götürdü. Diğer organların hasarlı olduğu için alınamadığı belirtildi.

YABANCI PLAKALI OTOMOBİL

Kazayı gören İsmail Karabulut'un 6 yaşındaki torunu Emine Karabulut, dedesine yabancı ülke plakası taşıyan koyu renkli otomobilin çarptığını, aracın kazadan sonra yakındaki bir akaryakıt istasyonuna kadar gidip, oradan dönüp, ters istikametteki Yalvaç'a doğru gittiğini söyledi. Jandarma, küçük Emine'nin fadesi üzerine bölgede arama çalışmalarını sürdürüyor.

AİLE SÜRÜCÜ GİBİ VİCDANSIZ ÇIKMADI

Beyin ölümü gerçekleşen İsmail Karabulut'un yeğeni AK Parti Yalvaç İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Yurttadur, kazada ölen dayısının başka bedenlerde yaşatılacağını söyledi. Yurttadur, dayısına çarpan ve yardım etmek yerine olay yerinden uzaklaşan araç sürücüsüne seslenerek, "Vicdan azabı ile yaşamaktansa emniyet güçlerine teslim ol ve adaletin vereceği cezaya razı ol" dedi. İsmail Karabulut'un cenazesi, yakınları tarafından Hüyüklü'de toprağa verilecek.



HA (HA/RT)