Alanya'nın Demirtaş Beldesi'nde seralarında yetiştirdikleri salatalığı, kilo fiyatının 5 kuruşa kadar düşmesi üzerine hale götürmekten vazgeçen ve adlarının açıklanmasını istemeyen 2 üretici, Mahmutlar Belde Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik'e durumu anlattı. Üreticilerin protestolarına destek veren Çelik, salatalığın çöpe dökülmesi yerine halka dağıtılmasını teklif etti. Çelik'in önerisini kabul eden üreticiler, hasat ettikleri 20 ton salatalığı kamyonlarla Mahmutlar Beldesi'ne gönderdi.

Beldede daha sonra, belediye önünde 20 ton salatalığın bedava dağıtılacağı anonsu yapıldı. Anons üzerine belediye önünde toplanan ve aralarında turistlerin de bulunduğu kalabalığa, belediye işçileri tarafından poşetlere doldurulan salatalıklar dağıtıldı.

Çiftçilerin büyük oranda zarar ettiğini belirten Başkan Ali Çelik, "Çiftçilerimiz salatalığı hale götürmek istemediklerini ve dökeceklerini söyledi. Ben çöpe dökülmesi yerine halka dağıtılmasını teklif ettim. Toplanan salatalıkları kamyonlarla beldeye getirip halka dağıttık. Ürünün çöpe atılmasını önledik, ama çiftçilerimiz büyük maddi kayba uğradı" dedi.

TE(HA/COŞ)