Arkas Trio konseri, Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde gerçekleşti. Konsere Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Festival Yürütme Kurulu Başkanı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Katolik Kilisesi ruhani reisi Pavel Şmala, rahip Roberto Ferrari, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Luicen Arkas ile seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Burakgazi, 11 yılını geride bırakan festivalle büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek, “Festival camiası olarak çok emek yoğun bir çalışma sonrası Mersinlilerin ve Türkiye’nin huzuruna çıkıyoruz. Mersin’de olabildiğince değişik mekanları kullanmaktayız. 11 yıldır bize bu anlamda kapılarını açan, festivalimizi destekleyen, İtalyan Katolik Kilisesi bu yıl yine bize kapılarını açtı. Çok kültürlülüğün, renkliliğin ve pek çok zenginliği bir arada yaşayan Mersin bu anlamıyla tam bir dünya kentidir. Biz kentin bu özelliğini festivalimizde de sürekli kullanıyoruz. Kültür ekonomisinin Mersin’de konuşulduğu bugünlerde, bizim gibi pek çok kurum kuruluş çaba harcıyor. Bu kente kültür anlamında elde edilen bu ekonomiye giden yolun taşlarını döşüyor" dedi.

Burakgazi konuşmasının ardından, Katolik Kilisesi ruhani reisi Pavel Şmala, rahip Roberto Ferrari’ye birer teşekkür plaketi verdi. Ardından da kilise gönüllüsü Lina Nasif’de Arkas Trio’nun Mersin’e gelmesine büyük bir destek veren Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Luicen Arkas’a kendi yaptığı küçük bir tabloyu hediye etti.

Arkas Trio konserinde Beethoven, Felix Mendelsshon’un eserlerini yanı sıra Türk besteci Hasan Uçarsu’nun da eserlerini seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda salonda bulunanlar Arkas Trio’yu uzun süre alkışlarken gecenin anısına sanatçılara plaket ve çiçek verildi. 

Festival kapsamında 11 Mayıs Cuma günü Portekizli ünlü sanatçı Cristina Branco, Mersin Kültür Merkezi’nde sahne alacak. 12 Mayıs Cumartesi günü de Dünya Salon Dans Şampiyonu olan dünyanın en başarılı dansçıları olarak bilinen Braunschweiger Tans-Sport-Club üyeleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gösteri yapacak. Braunschweiger Tans-Sport-Club üyeleri, samba, salsa, cha cha, tango ve rumba danslarından örnekler sunacak. Festival 18 Mayıs günü ‘Operanın divası’ Michele Crider’in vereceği konserle son bulacak.



ME (CK/RT)