75'inci Yıl İlköğretim Okulu'nda öğrenciler geçtiğimiz gün fen bilgisi dersinde kullandıkları cıvayı dolaptan alırken yere düşürdü. Yere dökülen cıvayla temas eden bazı öğrenciler, akşam saatlerinde mideleri bulantısı ve kusmaya şikayetleri ile ilçedeki sağlık ocağına başvurdu. Sağlık ocağı yetkilileri, çok sayıda öğrencinin aynı şikayetle gelmesi üzerine 45 öğrenciyi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Kilis Devlet Hastanesi'nde görevli uzman doktor göreve çağırılırken Başhekim Opr. Dr. Muhammed Ali Bekir'de hastaneye gitti. Sağlık durumu kötü olan 2 öğrenci Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Diğer öğrenciler acil serviste müşahede altına alındı.

Başhekim Opr. Dr. Muhammed Ali Bekir yaptığı açıklamada, "hastanemize gelen çocukların baş ağrısı, mide bulantısından şikayeti etmeleri bizi şüphelendirdi. İlk önce biz cıva değil de başka bir nedenden olduğunu düşündük. Olayı irdelediğimizde cıvadan olduğunu belirledik. Okuldaki ve sınıftaki tüm çocukları değerlendirmek amaçlı bire bir ulaşıldı. Tedavileri yapılan çocukları müşahede altında tutacağız. İleriki tetkik ve tedavi için Gaziantep'teki çocuk hastanesine ve üniversiteye nakilleri düşünülüyor. Gelen çocukların ikisi dışında genel durumları iyi. Şu anda bir sıkıntıları yok. Ama sabaha kadar gözetim altında turacağız" diye konuştu. 

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal hastaneye gitti. Tedavi gören çocuklarla ilgilenen Ahmet Salih Dal, başhekimden olay ile ilgili bilgi aldı.



RÇ (SÜ/RT)