Dün saat 19.00 sıralarında Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'nın hemen karşısındaki Halep'in Azez İlçesi yakınlarında Suriyeli askerlerle muhalifler arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 1 saat süren çatışmanın ortasında kalan siviller, mayınlı sahadan geçerek Türkiye'ye sığındı. Bu sırada, Türkiye'ye geçmek isteyen 100 kadar Suriyelinin üzerine ateş açıldı. Seken bir kurşun da sığınmacıların barındığı Hac Konaklama Tesisleri'ndeki konteyner kente isabet etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sınır ihlali' olarak değerlendirdiği çatışmadan bir gün sonra yaşanan ikinci çatışma yaklaşık 1 saat sürdü. Burada kalan Suriyeliler ise Beşar Esad'ı protesto etti. Polis, sınır bölgesine gazetecileri ve sivilleri yaklaştırmadı.

Muhaliflerin Öncüpınar Gümrük Kapısı'nın hemen karşısındaki Esseleme Gümrük Kapısı'nı ele geçirmek istemesiyle çıktığı ileri sürülen çatışmalarda yaralandığı bildirilen 6 Suriyeli ise bu sabaha karşı sınırı geçerek Kilis'e getirildi. Yaralılar, Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Bazı yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

YARALI SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

Pazartesi günü ve dün akşam Kilis sınırında yaşanan çatışmalarda yaralanan Suriyeli sayısının ise 26'ya yükseldiği bildirildi. Pazartesi günü yaşanan çatışmada konteyner kente isabet eden kurşunlarla 2'si Türk, 4 kişi yaralanmış, 2 Suriyeli de ölmüştü.



RÇ(OA/CK)