Şeb-i Arus törenlerine katılmak için Konya'ya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, parti binasında yaptığı basın toplantısının ardından, yürüyerek açılışını yapacağı Gençlik Merkezi'ne geçti. Kılıçdaroğlu, yolda gördüğü esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, seyyar olarak Milli Piyango bileti satan bir bayiye, "Senin buradan şanlı çıktı mı?" diye sordu. Milli piyangocu da "1 trilyon çıkardım" diye cevap verdi. Bu sırada gazetecilerin "Siz bilet aldınız mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Ben işimi şansa bırakmam" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, açılışını yaptığı Gençlik Merkezi'nde 64'üncü yaş gününü de kutladı. Gençlik Kolları tarafından hazırlanan üzerinde CHP amblemi bulunan pastadaki mumları söndürmek isteyen Kılıçdaroğlu'na, bir kadın partili dilek tutma önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu da "Uzun yıllardır böyle bir günü kutlamamıştım. Bugün benim doğum günüm, o zaman hep beraber dilek tutacağız. Aydınlık Türkiye için, güzel Türkiye için, herkesin huzur içinde yaşadığı Türkiye için mücadele edeceğiz. Bu mücadelede başarılı olacağız" dedikten sonra mumları üfledi.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, Konya gelişi sırasında 15 gün önce hayatını kaybeden Cihanbeyli İlçe Başkanı Adnan Kart'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.



ATM,ÖÇ(İA/SS)