CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Manisa İl Kongresi’ne katıldı. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongreye gelişinde CHP liderini Yaren ekibi karşıladı. 633 delegenin oy kullanacağı ve Halil Tokul ile Cahit Kaplan’ın aday olduğu kongreye, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam, Hülya Güven, Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz ve Hasan Ören, İl Başkanı Turgay Koç, Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun, ilçe teşkilat başkanları ile parti üyeleri katıldı.

Alkışlar arasında kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine "Manisa'nın yürekli insanları ile beraber olmaktan son derece mutluyum kıvançlıyım" diyerek başladı. Siyasete girişinin temel nedeninin, ülkede kendisi için değil, halkı için çaba gösteren siyasetçiye ihtiyaç bulunması olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hangi koşullarda olursa olsun halka doğru söyleyen siyasetçiye ihtiyaç var. Onun için siyasete girdim. 'Ben topluma ne vereceğim?' diyerek siyasete girdim. Kimliği, inancı ne olursa olsun bu ülkede barış içinde yaşamak bizim hedefimizdir. Bunu sağlamak için yola çıktık. Siyasetimiz toplumda ayrışmayı değil beraber olmayı sağlamak içindir. Onun için toplumu bölenlere karşı çıkacak herkesi kucaklayacağız. Bu ülkede hepimiz dostluk barış içinde yaşayacağız. Bağımsız Türkiye için çalışacağız."

"TERÖRÜN BİTMESİ İÇİN BAŞBAKANA ÇIKACAĞIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit anneleri, halkın terörün bitmesini istediğini belirterek, "Biz hepsinden çok istiyoruz. Vatandaşa söz verdim. Çözümü yol haritasında Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e verdik. Başbakanın da yanına gidip, ’Bu belayı hep beraber çözelim, artık analar ağlamasın’ diyeceğim" dedi.

"YENİ CHP MAZLUMLARIN YANINDAKİ PARTİDİR"

Konuşmasında çeşitli konulara da değinen Kılıçdaroğlu, 'Yeni CHP' anlayışını anlattı. Yeni CHP’nin kavga etmeyen, kucaklayan, ülkenin sorunlarına çözüm üreten, demokrasiyi özgürlüğü savunan bir parti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Yeni CHP mazlumların, ezilenlerin yanında olan, ülkede düzeni değiştirmek için yola çıkan partidir. Yeni CHP halktan yana politika üreten çiftçinin esnafın sanayicinin mağdur olmadığı işçinin memurun mağdur olmadığı, toplumun her kesiminde çalışanların mağdur olmadığı ülkeyi yaratan partidir. Yeni CHP budur. CHP’nin çekmek istediği düzende herkes aş iş sahibi olacak."

"ÖNCE ÜRETECEĞİZ SONRA HERKES KAZANACAK"

Kılıçdaroğlu, yeni CHP’nin ayrışmayı savunan değil, beraber, birlikte olmak, güçlü olmak için mücadele eden bir parti olacağını belirtti. CHP lideri, "Çalışmadan, yorulmadan, alın teri dökmeden değil, çalışacağız, üreteceğiz, alın teri dökeceğiz ve öyle kazanacağız. Kazanılanı halkla bölüşeceğiz. Eskiden derlerdi ki CHP paylaşımdan üretimden söz etmiyor. Herkes bilsin dinlesin. Sanayicisi, işçi, çiftçi, memuru, emeklisi de dinlesin. Yeni CHP şunu söylüyor: Önce üreteceğiz, önce çalışacağız, önce kazanacağız, sonra halkla bölüşeceğiz. Tarlada çalışacağız, fabrikada çalışacağız, her yerde herkesle çalışacağız, üreteceğiz. Kendi alın terimizi kullanacağız. Bunun için mücadele edeceğiz. Yeni CHP bu yolda" dedi.

Yeni CHP’nin suskun insanlara hitap edeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Her şey değişir bir şey değişmez. O da CHP’deki Kuvayı milliye ruhudur. Yeni CHP suskun insanlara hitap edecek. Üniversite öğrencisi poşu taktığı için 11 yıl yatmayacak. Herkesin düşüncelerini özgür açıklayacağı Türkiye düşünüyoruz" dedi.

"BUGÜNKÜ POST MODERN DİKTA REJİMİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü iktidarın yaptıklarını demokrasi olarak gösterdiğini belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle demokrasi olmaz. Türkiye’de çiftçi memur üniversitenin konuşmadığı, yargının siyasi olduğu, Silivri toplama kamplarının inşa edildiği demokrasi, demokrasi değildir. O post modern dikta rejimidir. Bugün medyanın bağımsızlığı var denilebilir mi? Buna inanan var mı? Peki bu ülkede yasama organı yürütmeden bağımsiz olarak karar alır diyen bir vatandaşınız var mı? Yasama, yürütmenin tutsağıdır. Yürütmenin başında Recep Tayyip Erdoğan var. Karar veriyor bir yerde konuşuyor, şunu yapalım diyor, sonra bütün AKP milletvekilleri şunu yapalım diyor. Böyle demokrasi olmaz."

CHP İKTİDARINDA ÜRETİCİ MAZOTU 1.5 TL OLACAK

Kılaçdaroğlu, Manisa’ya gelirken yol boyunca çiftçilerin yolunu gözlediğini ve üreticinin artık nefes alamaz hale geldiğini anlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Zeytin üreticisi yolumu çevirdi. Mazot 4 lira, 1 litre zeytinyağı o para ediyor. Bu nasıl olacak? Biz daha önce de söyledik. İktidara gelince üreticiye mazotu 1.5 lira olarak vereceğiz. Yeni CHP Türkiye'nin hangi sorunu varsa o soruna proje üreten tek partidir. Her sorunun adresi AKP, her sorunun çözüm adresi CHP’dir. Bu iktidar daha önce ’Sizin projeleriniz hayal ürünüdür uygulanmaz’ derken, şimdi tamamen bizim projelerimizi uygular hale geldi" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bunlar doğuya gidemiyor, şuraya gidemiyor?" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Biz şimdi her yere gidiyoruz. Halkımızla çay içiyoruz. Başbakan çoğu yere giremiyor. Çünkü hesap veremiyor. Biz siyasete atılırken, ’Her zaman vatandaşa hesap vereceğiz’ dedik. Bunu tutuyoruz. Tutacağız da" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından il başkanlığı için aday olan Halil Tokul ile Cahit Kaplan’ı kürsüye davet ederek, davetlilere tanıttı. Kılıçdaroğlu, ardından alkışlar arasında kürsüden inerek, Uşak’a gitmek üzere Manisa’dan ayrıldı.



MHÖ(İÖ/İD)