Ankara’dan rarayolu ile partisinin il kongresine katılmak için Kırşehir'e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Akpınar İlçesi yakınlarındaki Mavikent Tesisleri'nde mola verdi. Burada, garsonlarla hatıra fotoğrafı çektiren ve partililerin ikram ettiği çaydan önce su içen Kılıçdaroğlu, "Galiba artık süt içmiyorsunuz?’’ diye sorulunca, "Okul sütünü kastediyorsanız, şimdi sütü önce öğretmenlere, sonra öğrencilere içiriyorlar. Süt dağıtımında maalesef öğretmenler kobay oldu. Şimdi dağıtılan sütü önce öğretmenlere içiriyorlar’’ yanıtını verdi.

Partililerden Kırşehir il kongresiyle ilgili bilgiler alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'de il kongrelerinde adayların yarıştığına dikkat çekerek, "AK Partide il kongrelerinde 2 aday yasağı var galiba. Her yerde tek aday çıkıyor" diye konuştu.

Kırşehirli sanatçı Neşet Ertaş’ın türkülerinin çalındığı parti otobüsünden, kongrenin yapılacağı Aşıkpaşa Spor Salonu'na gelirken, yoldan geçen ve kendisine el sallayan kadınların Anneler Günü'nü kutlayan Kılıçdaroğlu, salon girişinde çoşkuyla karşılandı. Kılıçdaroğlu, salonda bulunanları selamladıktan sonra şeref tribününe oturdu. Bu sırada, divan başkanlığı yapan ve bir süre önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin, tribüne çıkarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun elini sıktı. Bu görüntüyü partililer uzun süre alkışladı.