CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin CHP Gazipaşa ilçe başkanlığı açılışının ardından balkondan kendisini bekleyen partililere seslendi. Türkiye'nin iyi yönetilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bakın bugün benzine bir zam daha geldi. 2002'de iktidar oldular. Bütün krizin faturasını Ecevit hükümeti çekti. Krizden oy çıkardı. Altın tabak içinde bu hükümete güzel bir Türkiye bıraktılar. Krizi olmayan, terörü olmayan, bütün komşularıyla barış izinde yaşayan bir Türkiye bıraktılar. Şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Sabah zam, akşam zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.

ÇIKAN MÜHİMMAT NEDİR

Zamlarla yönetilen Türkiye'nin komşu ülkeleriyle sorunlar yaşadığını ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İran, Suriye, Irak ve son olarak Rusya ile kavgalı hale gelindiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Silah, mühimmat çıktı diyorlardı. Şimdi bütün millet bekliyor, çıkan mühimmat nedir, vatandaş görmek istiyor. Bir görelim bakalım nedir bu mühimmat" diye konuştu.

GENÇLER ÖLÜNCE Mİ İŞSİZLİĞE ÇARE BULACAKSIN

Türkiye'nin barışa, dostluğa, yeni bir iklime ve huzurlu bir topluma ihtiyacı olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bunu sağlayacak olan parti biziz. Çünkü hiç kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Kendi ülkemizde demokrasi ve özgürlüklerin olmasını istiyoruz. Barış içinde yaşamak istiyoruz. Terörün olmadığı bir Türkiye'yi yeniden inşa etmek istiyoruz. Barış varken neden savaş? Gençlerimizin dünya kadar sorunları var. İşsizlik almış başını gidiyor. Çare bulacaksan işsizliğe çare bul. Savaş meydanlarında gencecik çocuklarımız canlarını yitirecekler, ondan sonra mı sen işsizliğe çare bulacaksın?"

'NEREYE GİTTİ BU PARALAR'

Balkon konuşmasında Gazipaşalılara, “Hesap vermekten kaçan adamı sakın ola ki yönetici yapmayın" diye seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluğun temelinde de bu anlayışın eksik olmasının yattığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Hesap vermez milleti soyar. Milletin sırtına biner. Sonra kalkar, 'Hazine boşaldı. Para yok'. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetim bile vergi öder. Nereye gitti bu paralar, niye bu zamlar var?" diye sordu.

Halkın zenginliği yerine yandaşların zenginliğini amaç edinen bir yönetim anlayışının faturayı halka ödettireceğini savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Vergiyi siz ödersiniz, zammı da siz ödersiniz. Askere de siz gidersiniz. Beylerin çocukları gider mi askere? Beylerin çocukları 13 gün askerlik yapar, vatandaşın çocuğu 15 ay askerlik yapar. Bu düzeni değiştireceğiz" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YÜKLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İSKİ'nin atık su arıtma tesisi açılışında kendisine 'Ey Kılıçdaroğlu, gel bak bakalım İSKİ neler yapıyor' sözleriyle eleştirdiğini belirterek konuşmasına devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin neler yaptığını çok iyi biliyorum. Sen bir sor bakalım, o belediye başkanına da sor bakalım, senin yaptığın metronun kilometresi kaç lira, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı metronun kilometresi kaç lira? Bire üç fiyat farkı var. Ha, diyorsa ki arıtma tesisi yaptık, Recep Tayyip Erdoğan'a benim bir tavsiyem var. Gelsin buraya Gazipaşa Belediyesi'nin rahle-i tedrisatından geçsin" diye konuştu.