Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı 49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ödül töreni sonrası, geceyi kızı Azime Aslı Nadir'in evinde geçiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Antalya'da ikinci gün programı saat 08.30'da başladı.

ZEYTİNKÖY'E GİRDİ

CHP Antalya İl başkanlığı önünden parti otobüsüyle Gazipaşa'ya hareket eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yol üstünde, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın uyuşturucu satın alıp mecliste hakkında basın toplantısı düzenlediği Zeytinköy semtine girdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce belden aşağısı felç olan 73 yaşındaki Aydın Bingöl'e tekerlekli sandalye verilmesine eşlik etti.

HUZURA İHTİYACIMIZ VAR

Gazipaşa'da CHP'li ilçe belediyesince yaptırılan atık su arıtma tesisi açılışına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, “Huzura ihtiyacımız var. Barışa ihtiyacımız var. Bir arada dostça yaşamaya ihtiyacımız var" dedi.

Türkiye'nin komşularıyla savaş noktasına geldiğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Komşularımızla savaş noktasına geldik. Niye, hangi gerekçeyle geldik? Niye savaş istiyoruz? Barış dururken, beraber yaşamak varken, ticaret yapmak, kültürel değişim yapmak varken, ortak tarihimizi daha iyi noktaya taşımak varken niye savaş istiyoruz? Çocuklarımız neden savaş alanlarında ölecek? Bunun akılla, mantıkla bağdaşır bir yönü var mı? İnsanlarımız daha iyi bir kent, daha iyi bir yaşam için mücadele ederken neden illa daha geriye gidelim? Gencecik çocuklarımız hayatlarını kaybetsin diye özel bir mücadeleye girelim."

PARASIZ EĞİTİM İSTEMEK NE ZAMAN SUÇ OLDU

Suriye ile gelinen noktanın açıklamasının asla “Suriye'de demokrasi yok" şeklinde olamayacağını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Katar'da, Bahreyn'de, Suudi Arabistan'da mı var demokrasi, inandırıcılığı yok bunun" dedi.

Demokrasi, kadın erkek eşitliği gibi konuların tüm ülkelerde gelişmesini istediklerini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye'de 'Parasız eğitim istiyorum' diyor öğrenci, bunu hapse atıyorsun, sonra dönüp Suriye'de demokrasi yok. Parasız eğitim istemek ne zaman suç olmaya başladı? Önce sen kendi ülkende demokrasi ve özgürlükleri getireceksin ki inandırıcı olacaksın" diye konuştu.

ELEKTRİKLER KESİLDİ MİKROFONSUZ KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında, açılışın olduğu bölgede elektrikler kesildi. Kendisini dinleyen kalabalığa mikrofonsuz hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Elektrikler kesildi, belediyenin suçu yok. Hiç önemli değil bizim sesimizi kimse kesemez. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz halkın partisiyiz. Halk adına mücadele ederiz. Biz kendi kişisel çıkarlarımız için mücadele etmeyiz. Nokta. İşin özü bu. CHP'li belediyeler üzerinde büyük baskılar var. Baskı nereden, ne zaman gelirse gelsin hiç endişe etmeyin. Bütün baskılara karşı direnmek bizim temel görevimiz. Direneceğiz ve kazanacağız."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının bitiminde elektrikler geldi, Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Gazipaşa Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışını yaptı.

SONUCA SAYGI GÖSTERİLSİN

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin 5 ay öne alınarak, 27 Ekim 2013 tarihinde yapılmasına ilişkin Anayasa değişikliği oylamasının referandum eşiğinde çıkmasını, “O konuda parlamentoda bir oylama yapıldı. Çıkan sonuca herkesin saygı duymasını bekleriz" sözleriyle değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün nasıl bir tavır izlemesini beklediklerine yönelik bir soruya ise “Cumhurbaşkanının önüne gidince tavrını göreceğiz" diye karşılık verdi.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun programına eşlik eden Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise meclisteki anayasa değişikliği oylamasını, “Gerek tezkereyle gerekse anayasa değişikliğiyle ilgili ne yazık ki milletvekilleri yok sayıldığı için, milletvekilleri aynı zamanda milletin iradesini parlamentoda temsil ederler, milletvekillerinin bir kısmı gereğini yapmıştır. Gereğini yapan bütün milletvekillerini kutlamak istiyorum" diye konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Tekin, “Erken seçim olur mu?" sorusuna, “Doğrusu, anti demokratik uygulamaların hiçbirinde Cumhurbaşkanı tavır almış değildir. İnşallah bizi mahcup eder ama öyle bir tavır da beklediğimi söyleyemem" diye yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, atıksu arıtma tesisinin açılışının ardından CHP Gazipaşa ilçe örgütünün yeni binasının açılışını gerçekleştirdi.