TBMM Genel Kurulu'nda, `Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerinde yaşanan sahte oy tartışması büyüyor. Geçen 1 Kasım'da gerçekleşen görüşmede MHP milletvekilleri tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin devam etmesi için önerge verdi. MHP, taleplerinin oylamaya sunulması öncesinde yoklama talebinde bulundu. Yoklama için kavaslar aracılığıyla Başkanlık Divanı'na sunulan pusulalarda isimleri olan bazı AK Partili milletvekillerinin salonda bulunmaması üzerine MHP ve CHP milletvekilleri alkışlayarak, tepki gösterdi. Muhalefet milletvekilleri olayı, 'sahte oy rezaleti' diye sosyal medyaya taşıdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında tek tek adını saydığı 6 milletvekilini 'sahtekar' ilan etti.

'İLERLEYEN SAATLERDE AYRILDIM'

Sahte oy konusunda adı geçen AK Parti İzmir Milletvekili, Avukat Ali Aşlık, 1 Kasım'da meclise gittiğini, yoklamaya katıldığını, ancak grip olduğu için ilerleyen saatlerde meclisten ayrıldığını belirterek şöylededi:

"Meclisten izin alarak çıktım. Kimsenin benim adıma oy kullanmasını istemedim. Kavaslara oy pusulası vermedim, pusulanın verilmesi için kimseye emanet de etmedim. Bunu muhalefet de yapmış olabilir. Gündem belirlemeye çalışıyorlar. Çamur at izi kalsın politikası izliyorlar. Pusulada benim imzamın olup olmadığına baksınlar. Tazminat davası açacağım. Sahtekarlık yapmışsam ortaya çıkar. Yapmadıysam, sahtecilik yapmadığım halde sahtekarlıkla suçlayan sahtekardır."



ED(AÖ/COŞ)