"BUNLAR ÇOCUKÇA ŞEYLER "


Kılıçdaroğlu, "Çocukça şeyler. Biz neyle uğraşıyoruz Başbakan neyle uğraşıyor? Allah akıl fikir versin. Başka uğraşacak birşey yok mu? Gerçekten üzülüyorum gerçekten üzüntü duyuyorum. Bir ülkenin Başbakanı, bütün Arap ülkelerinden çok önemli isimleri çağırmışız. Nobel ödülü alan kişileri çağırmışız. Gelmişler burada Arap baharını, demokrasiyi özgürlüğü tartışıyorlar" dedi. Başbakan Erdoğan'ın "12 Eylül'de şunu yaptık. Yok 12 Eylül'de şu oldu" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bunlar çocukça şeyler. Bunları bırakmak lazım" diye konuştu.


"O ZAMAN BIRAK BAŞBAKANLIĞI GİT MAHALLENE"


Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan'a hatırlatmak isterim. Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanısın. İlkokul mezunu bir öğrenci değilsin. Kişisel çıkarlarla uğraşacak şeyler yapmamalısın. Bunlar doğru değil. Bir Başbakan'a yakışmaz. Daha tepeden bakmalısın, daha ciddi bakmalısın. O onu söyledi bu bunu söyledi. O zaman bırak Başbakanlığı git mahallene. Bak bakalım millet ne konuşuyor dinlersin o zaman. Yani bir Başbakan'a gerçekten yakışmayacak şeyler. Ben bunları söylemek istemiyorum ama bir Başbakan bunları söylerse benim farklı birşey söylemem mümkün değil. Onun için kendisine yakışanı yapıyordur. Bunlar beni aşan şeyler. Ben dedikodu üretmek istemem. Dedikoduyla benim işim yok. Ben birşeyi iddia edersem çıkarım kapı gibi belgesini koyarım. Ondan sonra beklerim o kadar" dedi.


Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 28 Şubat'ta kayıplar olduğuna ilişkin sözlerine de cevap verdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Benim bildiğim devletin arşivinden birşey kaybolmaz. Eğer birşeyler kayboldu deniyorsa, onun üzerine yürümesi gereken de Başbakan'ın kendisidir" diye konuştu.


"ARAPLARIN KENDİ SESLERİNDEN DÜŞÜNCELERİNİ DİNLEDİK"


Konferansı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Konferansın ana teması özgürlük demokrasi ve eşitlik. Gandh'nin güzel bir sözü var. Özgürlük hayatın nefesidir diyor. Bu nefes Arap coğrafyasına dayatmayla yönlendirmeyle değil, Arapların kendi mücadeleleriyle hayata geçirebilecekleri bir nefestir. Bu toplantı eğer Arap dünyasının özgürlüğe küçük de olsa bir katkı yaparsa, CHP olarak ancak bundan mutluluk duyarız "dedi. Kılıçdaroğlu, "Oldukça güzel bir konferans değişik görüşler burada tartışılıyor. Zaman zaman uzlaşamaz denilen kişilerin grupların burada uzlaştıklarını birbirlerini dinlediklerini görüyoruz. Demokrasinin bütün insanlığa neler kattığını burada çok daha iyi gördük. Demokrasiyi güçlendirmek bizim çabalarımızdan bir tanesiydi. Arap coğrafyasındaki söylemleri hep batı basınından aldık bugüne kadar. Bugün burada Arapların kendi seslerinden kendi düşüncelerini dinledik beraber olduk beraber olmaktan da mutluluk duyduk" diye konuştu.


Kılıçdaroğlu daha sonra' Değişen Mevsimler: Arap Halklarının Demokrasi ve Özgürlük İçin Yürüyüşü' konferansına katılan yerli ve yabancı katılımcılarla birlikte aile fotoğrafı çektirdi.