CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın tutuklu milletvekilleri için partilileri ayağa kalkmaya bir dakika boyunca alkışlamaya davet etti. Milli iradenin tutsak olduğu bir dönemin yaşandığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Yaralı bir TBMM var. Parlemento ilk açıldığında yine 8 milletvekili görev yapamıyordu. Halkın oyuyla seçilen, seçildiği zaman önünde hiçbir engel olmayan, Meclis'te görev yapması gereken milletvekillerini hapiste tutmanın akılla, mantıkla, hukukla hiçbir ilgisi yoktur. Demokrasilerde böyle bir şey olmaz. Meclis Başkanı'nın gözetiminde bir protokol imzaladık. Mert adam, imzaladığı protokolün arkasında durur. Kimse kusura bakmasın, durmayan adama namert denir" diye konuştu.

"BANA 'HAİN' DIŞINDA BİR LAF BULUN, ONU SÖYLEYEYİN"

Başbakan'ın kendisine 'Hain' denildiği için açtığı davaya ve süren tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, sözlerinin arkasında olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Parlemento'nun kararı olmaksızın yabancı ülkenin askerlerini kendi ülkesine davet eden, yasama organını devre dışı bırakan, Türkiye Cumhuriyeti topraklarını yabancı askerlerin postalları altına seren bir insana hain denir. Dilim sertmiş, bana 'hain' dışında bir laf bulun onu söyleyeyim. "

"KONGRE RECEP TAYYİP ERDOĞAN ŞOVUYDU"

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'ne katılmadıklarını ancak buna rağmen salonda adlarının okunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bazı basın mensuplarının akredite edilmemesinin demokrasi ayıbı olduğunu söyledi. Anayasada 'Basın hürdür, sansür edilemez' yazdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"O kongre iktidar partisinin genel kurulu değildi, Recep Tayyip Erdoğan şovuydu. 'Benim özel alanımdır, istediğimi çağırmam' dersiniz demokrasiyi askıya almışsın demektir. Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'yi babasının çiftiliği gibi görüyor olabilir. Bu bizim derdimiz değil, bizim derdimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni babasının çiftliği gibi görmesidir. Bu ülkenin Başbakan'ı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisine Barzani önünde hakaret edebilme terbiyesizliğini göstermiştir. İdrak ve irfandan yoksun bir biçimde ve çılgınca 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sesleriyle Barzani alkışlanıyor, CHP ise yuhalanıyor. Erdoğan'a soruyorum; Barzani'den gurur duymanızın sebebi nedir, çıkın anlatın? Terör örgütünü himaye ettiği için mi gurur duyuyorsunuz Barzani'yle?"

"ALLAH HERKESE ŞEREFİYLE ÖLÜMÜ NASİP ETSİN"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Kefenimle yola çıktım' sözlerine değinerek; "Aslında güzel söz. İnsanların doğar, büyür ve ölürler. Allah herkese şerefiyle yaşama ve ölümü nasip etsin. Kefen beyaz, temiz bir kumaştır, cebi falanda yoktur. Ama Erdoğan'ın kefeninin cebi var. Arkadaş, madem kefenden bahsediyorsun, ahirete inanıyorsun da kul hakkı yeme işinden niye vazgeçmiyorsun. Çalma, çırprma, kul hakkına el uzatma huyunu niye bırakmıyorsun sen. Sen milleti kefen parasına muhtaç hale getirdin" dedi.