CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğitimde kalktın Fatih projesini başlattın. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u kurtardı, sen de İstanbul'u soydun. Aranızda fark var. Fatih Sultan Mehmet bugünkü İstanbul'u görse ağlardı. Hiç vicdanın sızlıyor mu? 20 milyar dolarlık hortum yaparsın, Kuran'ı üstüne perdelersin. Ama bir şeye hakkını teslim edelim. Yolsuzluk konusunda kimse AKP'nin eline su dökemez. Her türlü numara var bunlarda. Hiç kimsenin aklına Kamu İhale Kurumu'nun içine yolsuzluk çetesi kurmak kimin aklına gelirdi. Hiç sizin aklınıza fitreden yolsuzluk yapan gelir mi? Şimdi kalkmışlar 'Yolsuzluk yapmıyoruz' diyorlar. Onu benim külahıma anlatacaksın. Recep Tayyip Erdoğan ve 40 Haramiler. Sır küpü de var para küpü de var. Bunların bir de yolsuzluk marşı var. Recep Tayyip Erdoğan mikrofonu görünce dayanamaz: 'Beraber yürüttük biz bu yollarda' diyor. Yürüte yürüte bir hal oldular" diye konuştu.

"HÜSEYİN ÇELİK VAN'A GİDEMİYOR"

Devlette 27 yılı aşkın süre görev yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir müfettiş ordusu görevlendirdiler. Bir şey bulabilir miyiz diye. Benim genel müdürlük yaptığım dönemdeki tüm ihaleleri inceliyorlar. Sonunda 'Konu hakkında işlem yapılacak bir şey bulunmadığı' yazıyor. Bunlar benim müfettişlerim değil. Ben babamdan dedemden de 'Kul hakkı yemeyeceksin, boğazından aşağıya haram lokma geçmeyecek' diye yetiştirildim. Okul yaptık, yol yaptık. Hırsızlık olsa yapılır mıydı diyorsun. Geçen yıl okul yapmak için verilen paraları yandaşlarına peşkeş çektiğini ispat etmedim mi Meclis'te. Hüseyin Çelik bakandı. O Hüseyin Çelik bakan değil. Şimdi Van'a bile gidemiyor. Bu Recep Tayyip Erdoğan seçim meydanlarında ne söyledi: 'Bizim etrafımızda yolsuzluk yapanlar yok' dedi. Demek ki yolsuzluk yapanları sen temizledin" dedi.

"YALAN MAKİNASI DİYORDUM, MAKİNAYI DA GEÇTİ"

Kılıçdaroğlu, "Partisindeki yolsuzluk dosyalarını üst üste koysak Recep Tayyip Erdoğan'ın boyunu aşar. Yolsuzluk yapanlara izin vermeyeceğiz. Biz yol yaptık, köprü yaptık laflarını geçiniz. O yolları, köprüleri nasıl yaptığınızı, ihaleleri kime verdiğinizi herkes çok iyi biliyor. CHP, Alaattin Camiyi ahır yaptı demişti. Bu islam ansiklopedisi. Alaattin Cami bölümünü açıyorum arkadaşlar. 325. sayfa. Şöyle diyor; Selçuklar döneminde yapılan bir cami bu. Alaattin Cami 2'nci Abdülhamit döneminde yaptırılan bazı değişikliklerden sonra savaş yıllarında askeri işlere tahsis edilerek kapatılmıştır. 1920-23 savaş yılları. Ulusal Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Alaattin Cami tekrar askerlere tahsis edilmiştir. O camida yatan askerlerin çoğu bugün şehit olarak topraklarımızda yatıyorlar. Cami bir toplumsal buluşma yeridir. Askerlere savaş yılında tahsis edilmesi kadar doğal ne olabilir. Askere tahsis edilen bir camiyi, 'Buraları ahır yaptılar' diye yalan söyleyeceksin. Yalan makinası diyordum, samimi söylüyorum makinayı da geçti. Bunu ben söylemiyorum, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın yayını söylüyor" diye konuştu.

"KUL HAKKI YİYEN ADAMDAN KORKUN"

"Doğruları söylemek yalnızca bana düşmez" diyen Kılıçdaroğlu, "Diyanet İşleri Başkanı'nı da göreve çağırıyorum Sizin ansiklopediniz söylüyor bunu. Neden sesinizi çıkarmıyorsunuz siyasi ahlak çok önemlidir. Yalan üretiyorsunuz. Ölülerden ne istiyorsunuz. Hayatımın her döneminde yolsuzluklarla mücadele ettim. CHP'li olsun olmasın elini vicdanına koyan her vatandaş söyler şunu. Bir yerde yolsuzluk varsa Kemal Kılıçdaroğlu dile getiriyorsa bir şey vardır. Belgesiz hiç iddiada bulunmadım. Ben mal varlığımı CHP'nin sitesine koydum. Altına da imzamı bastım. Sen yolsuzluk yapmadığını söylüyorsan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığını yap ve AKP'nin internet sitesine koy. Koyamaz. Kul hakkı yiyen adamdan korkun. Bunlardan bu memlekete hayır gelmez. Bunu herkesin bilmesi lazım. Yeni bir fobi oluştu Erdoğan'da. Kemal Kılıçdaroğlu fobisi. Benim görevim hırsızlıkları anlatmak. Muhalefet partisiyiz. Erdoğan'ın görevi de muhalefet partisine muhalefet etmek. Sabah yatıyor Kılıçdaroğlu, akşam yatıyor Kılıçdaroğlu. Erdoğan sen Kılıçdaroğlu'nu yattığın her saniye rüyanda göreceksin. Yalnız bu fobinin tedavisi yok" dedi.

"ADALETİ İNTİKAM DUYGUSUYLA KİMSE ARAYAMAZ, ARAMAMALIDIR"

Kılıçdaroğlu, "Parti Meclisi toplantısı sonunda bir gazeteci arkadaşım 28 Şubat gözaltılarını sordu. 'Bir ülkede hukuksuzluk yoksa kimsenin yargılanmasına ses çıkarmayız' dedim. Ben bunu 200 gün önce de söyledim. Bu ülkede hukukun üstünlüğüne inanacağız, yargı gerçekten adaleti dağıtacak. Bugünkü Türkiye'de adalet yok. Adaleti intikam duygusuyla kimse arayamaz, aramamalıdır. Bu cümlede ne eksik var. Bu cümleyi kullanarak CHP'yi ve beni eleştiriyorlar. Vay efendim ben demokrat değilmişim. Senin CHP Genel Başkanı'na demokrasi dersi vermen haddin değildir. AKP'ye gelince ellerinde kalem titriyorlar. Ya Erdoğan'ı üzerlerse, ya işimizi kaybedersek korkusu. Benim söylediğimi dinlemeyecek, okumayacak kadar tembel. Gazetenin başlığı üzerinden yorum yapacak. Medyanın görevi muhalefet yapmaktır. Bu gazeteci arkadaşlarıma gazetecilik okulunda öğretilen bir kuralı tekrar söylemek isterim. Köpeğin insanı ısırması haber değildir, insanın köpeği ısırması haberdir" diye konuştu.