CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' tezahüratları eşliğinde çıktığı kürsüde, Aliağa çok amaçlı Kültür Merkezi’nin temelini attı. Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı’nda Ulus’ta yaşanan gerginliğe değinerek şunları söyledi:

“Cumhuriyet’e büyük önem veriyoruz. Mustafa Kemal’in söylediği bir cümle çok önemlidir. 'Cumhuriyet’in temeli kültürdür’ der. O kültür yüzyılların imbiğinden geçip bu günlere gelen geleneklerimizdir. Acılarız, sevinçlerimizdir. Bunların tamamı bizim kültürümüzdür. Nerede biraraya geliriz? Bazen evde bazen köyde, kırda, parkta ama kentte bir yere gelmemizin yeri kültür merkezi olmalıdır. Aliağa Belediye Başkanı, çok güzel bir kültür merkezi yapıyor. Aliağa’ya bu güzel eseri kazandıracak olan belediye başkanıma yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’e herkesin sahip çıkması gerekir. Cumhuriyet’e sahip çıkmak için CHP’li olmak gerekmiyor. Cumhuriyet’i kutlamak bizim en doğal hakkımızdır. Bu hakkı hiçbir güç ve hiçbir başbakan bizim elimizden alamaz. 29 Ekim’de cumhuriyeti kutladık biraraya geldik. Aldık ay yıldızlı bayrağımızı meydanlara koştuk. Bu kültür merkezi Cumhuriyet’in ne kadar önemli olduğunu halkımıza anlatacak. Bu eserin temelini attığım için çok mutluyum inşallah seçimlerden önce açılışın da yapmış oluruz.”

Aliağa CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın teşekkür plaketi verdiği Kılıçdaroğlu, İzmir milletvekilleri, belediye başkanlarıyla birlikte butona basarak kültür merkezinin temelini attı. Alandan ayrılırken partililerle tek tek tokalaşan Kılıçdaroğlu bir ara izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.



Elif DEMİRCİ, İZMİR,