Sel felaketi nedeniyle Samsun'a giden Kılıçdaroğlu, Amasya'nın Merzifon İlçesinde bulunan uluslararası taşıyıcıların uğrak yeri olan mola yerinde kamyoncu esnafı ile bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın da bulunduğu ziyarette kamyoncular Kılıçdaroğlu'na sorunlarını anlattı, yardım talebinde bulundu.

Şoför Hasan Yıldırım, "Genel Başkanım insan yerine konulmuyoruz. Asgari ücretle en kötü koşullarda çalıştırılıyoruz. Bizi vasıfsız eleman sayıyorlar. Londra'dan Bakü'ye tonlarca mal taşıyan onlarca gümrük noktasından geçen, farklı ülkelerde farklı dillerde onlarca polise hesap veren şoför nasıl olur da vasıfsız eleman sayılır? Lütfen bize yardım edin sorunlarımızı duyurun" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Sorunlarınızı biliyoruz. Bilmediklerimizi de bu türden ziyaretlerde sizleri dinlemek suretiyle öğreniyoruz ve bunları TBMM'de, bulduğumuz her platformda dile getiriyoruz. Maalesef ülkemiz çok kötü yönetiliyor. Dinamik genç nüfusu, yeraltı ve yerüstündeki kaynaklarımızla daha refah içinde yaşamayı hakeden bir ülkeyiz. Maalesef buna rağmen kötü yönetildiğimiz için bir yığın sorunla boğuşmak zorunda kalıyoruz. Kendi kendimizi yönetebilirsek, dışarıdan yönetilmeye dur diyebilirsek daha iyi koşullarda yaşayacağız. biz bunun böyle olması için elimizden geleni yapıyor, gece demeden gündüz demeden Türkiye'nin her karış toprağına ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra şoförlerle fotoğraf çektirip çay içen Kılıçdaroğlu, Samsun'a hareket etti.