Bursa gezisini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan Celal Sönmez, Meclis Başkanı İlhan Parseker ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Kılıçdaroğlu daha sonra bu sabah babası Hasan Bozbey’i kaybeden merkez Nilüfer İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

Buradan Bursaspor’un Özlüce tesislerine geçen Kılıçdaroğlu, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı ile görüştü. Görüşmede, Bursaspor’un siyaset üstü bir kulüp olması için özen gösterdiklerini belirten Yazıcı, kulübün kapılarının her kesime açık olduğunu söyledi.

Bursaspor’u siyaset üstü tutabilmek için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Yazıcı, “Bugüne kadar da siyasetin içinde olmadık. Bursa’ya şampiyonluk yaşattık. Bu şampiyonluğun tesadüfü olmadığını Avrupa Kupalarına katılarak gösterdik. Bursaspor ve Bursa kenti sürekli zirvede olması gereken bir kent. Tüm Bursa’nın bizlere destek olmasını, yardım etmesini istiyoruz. Alabildiniz mi derseniz, orada soru işareti var. Ben kimseyi şikayet etmiyorum. Sonunda herkes Bursaspor’a sahip çıkacaktır. Yönetim olarak herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU KUTLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Bursaspor’u ikinci kez Özlüce Tesisleri’nde ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

”Spor siyaset üstü bir kurumdur. Her siyasetçinin tuttuğu bir takım vardır. Bizlerin görevi spordaki ve sporcuların karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmaktır. Bursaspor, Trabzonspor’dan sonra şampiyonluğu Anadolu’ya kazandıran önemli bir kulübümüzdür. Ben şampiyonluğun İstanbul’da kalmayıp tüm Anadolu’ya yayılmasını arzuluyorum. Sporla siyaset olmaz. Spor bir centilmenlik oyunudur” dedi.

Görüşmede Başkan İbrahim Yazıcı, Kılıçdaroğlu’na İznik Çinisi renginde forma ile Timsah heykeli hediye etti.



IA-EK-FK(FK/AAA)