CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş İlçesi'nden sonra Gülşehir'e bağlı Yeni Yaylacık Köyü'ne gitti. Kılıçdaroğlu burada Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün çiftliğini ziyaret ettikten sonra yine Gülşehir İlçesi'nde Kartal Belediyesi tarafından yaptırılan sosyal tesisleri incelemelerde bulundu. CHP lideri Gülşehir ilçe başkanlığını da ziyareti ardından Avanos İlçesi'ne geldi. Burada çarşı içerisinde esnafı ziyaret ettikten sonra çanak ustası İhsah Boyraz'ın atölyesinde vazo yapımını izledi.

Kılıçdaroğlu,daha sonra ilçe meydanında partılerin isteği üzerine otobüsün üzerinden yaptığı kısa konuşmada Türkiye'nin esnaf ve çalışanların sorunları bulunduğunu vurgulayarak, "En zor koşullarda bile sakın ola umutsuzluğa kapılmayın. Sorunlara çare sizsiniz. Yedi düvele karşı hep beraber mücadele edeceğiz. Ülkemizde ve dünyada Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi barış istiyoruz. Milletvekillerinin kaçırılmadığı, hapiste olmadığı, gazetecilerin atılmadığı, bir Türkiyeyi sandıktan çıkarap kuracağız. Bizim sorunumuz işsizliktir, terördür, biz kendi ülkemize sahip çıkacağız'' dedi.

Kılıçdardoğlu Nevşehir'in ilçelerine yaptığı ziyaretler sırasında gazetecilerin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili sorularına '’Bugün gündeme ilişkin siyasi konuşma yapmayacağım’’ diye yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu Avanos ilçesinden Göreme ve Ortahisar beldelerine ziyarette bulunarak Ankaraya döndü,



OE(İD)