CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Milas İlçesi'nde düzenlenen deve güreşlerini ilgiyle izledi. Alanda bulunan 20 bine yakın kişinin alkışlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, yörük kültürünün yaşatılması gerektiğini söyledi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri bu yıl Muğla İli Süper Amatör Küme'de mücadele eden Yeni Milasspor takımı yararına yapıldı. Milas Arena Sahası'nda Antalya, Çanakkale, Balıkesir, Denizli, Aydın ve Muğla illerinden 150 devenin katılımıyla yapılan güreşleri 20 bine yakın kişi izledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yöneticilerinden Gürsel Tekin ve Gökhan Günaydın'ın ile CHP Muğla milletvekilleri Tolga Çandar ve Prof. Dr. Nurettin Demir de saat 15.00 sıralarında ilçeye gelip güreşleri izledi. Kılıçdaroğlu ve yanındakiler davul zurna eşliğinde karşılandı.

Halkı selamladıktan sonra kendisine ayrılan bölümde bir süre güreşleri izleyen Kılıçdaroğlu'na Yeni Milasspor yöneticileri tarafından takım atkısı, CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından da üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu yazılı poşu ve 8 köşeli kasket hediye edildi.

Milas'tan 'Çetinhan' ve Söke'den 'Savanora' adlı develerin güreşlerini izledikten sonra sahaya inip deve sahipleri Dursun Çetin ve Kemal Yavaş'a ödüllerini veren Kılıçdaroğlu, "Kabul ederseniz Kemal Kılıçdaroğlu da yörük kültürünün bir parçası olmak istiyor. Sizinle gurur duyuyoruz. Siz kültürünüzü yaşatın biz de ona katkıda bulunalım" dedi.

Yaptığı konuşmanın ardından tekrar alkışlar arasında yerine geçen Kılıçdaroğlu, kendisine hediye edilen 8 köşeli kasketle halkı selamladıktan sonra yanındakilerle alandan ayrılıp Bodrum'a hareket etti.

Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla),



(AÖ/ESM)