CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kent Park'ta çibörek yedikten sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu bir gazetecinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "Eskişehir'deki belediyeleri alacağız" dediğini belirterek bunu nasıl değerlendirdiği sorması üzerine, yanında bulunan CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den övgüyle söz ederek şöyle dedi:

"Eskişehir'e en iyi hizmet yapan kim? Eskişehirli kimi seviyor? Eskişehir'i kim seviyor? Eskişehir'i Türkiye markası ötesinde bir dünya markası yapan kim? Dışarıdan Eskişehir'e gelen her yurttaşımız hatta her yabancı, batılı bir kente geldiğini, uygar bir kente geldiğini, çağdaş bir kente geldiğini görüyor. Bu kadar güzel bir kenti markalaştıran Büyükşehir Belediye Başkamız varken, herhalde Eskişehirli bir başka birisini tercih etmezler. İnşallah yeni seçimlerde hepsi CHP'nin olacak. Niye olmasın halka hizmet etmeye söz verirsek bunun gereğini yapacağız. AKP'li belediyeler gelsinler baksınlar Eskişehir'e, bir de kendi belediyelerine baksınlar. Eğer böyle bir belediye istiyorlarsa CHP'li belediyeler oraya gelecektir. CHP her tarafa gidecektir ve Eskişehirlilere hizmet edecektir."

GEREKİRSE DOKUNULMAZ İÇİN REFERANDUM YAPILSIN

CHP lideri Kılıçdaroğlu milletvekili dokunulmazlığı konusundaki soruya ise, "Bizim görüşümüz belli değerli arkadaşlar. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Demokrasilerde olması gerekende budur. Referandum yapılması istenirse de biz referandum yapılmasını isteriz. Halk milletvekili dokunulmazlığını istiyor mu? istemiyor mu? Halk karar versin biz de ona uyalım" yanıtını verdi.

Parkta vatandaşlara hatıra fotoğraf ı çektiren Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Alpu yolu üzerindeki İkmal Bakım Onarım Daire Başkanlığı ile Balmumu Atölyesi'ni gezdi. Kılıçdaroğlu daha sonra eşiyle birlikte Ankara'ya hareket etti.


HT,SK(EK/AAA)