CNN Türk ve Kanal- D televizyonlarında yayınlanan 'Abbas Güçlü ile Genç Bakış' programına katılmak üzere dün Mersin'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geceyi kentte geçirdi. Sabah erken saatlerde partililerle bir araya gelip kahvaltı yapan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin havacılık sektöründe çalışanlara getirilen grev yasağı ile ilgili sorusunu yanıtlarken şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu uluslararası sözleşmelere ve anayasanın 90'ıncı maddesine aykırı bir karardır. Ak Parti, referandumdan önce 'Grev yasağını, grev yasağının önündeki bütün engelleri kaldıracağız' diye taahhüdü vardı. Şimdi ise tam tersini yapıyor. Bu doğru bir uygulama değil. Hak aramanın önündeki engelleri kaldırmak yerine hak arayanları cezalandıran bir uygulamadır. Bu büyük bir yanlıştır."

BAŞBAKAN KADIN DOĞUM UZMANI

Kılıçdaroğlu yol güzergahındaki Tarsus İlçesi'nde esnafı ziyaretinde bir kahvede oturup vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada kalabalık arasında bulunan bir kişi, "Allah kimsenin başına vermesin, Başbakanımızın kızı, kötü bir hamilelik geçirse, kürtaj olmayacak mı o?" diye sorunca Kılıçdaroğlu, "Onu bana sormayacaksınız, onu şimdi basın mensupları alıyorlar. Başbakan yarın onunu cevabını verir. Uzmanlık alanı biliyorsunuz kadın doğum uzmanlığı" diye konuştu. Bir vatandaş da parmağındaki gümüş yüzüğü Kılıçdaroğlu'na uzatarak, "Size bir gemicik hediye edemiyorum ama yüzüğümü hediye ediyorum" dedi. Kılıçdaroğlu da teşekkür ederek yüzüğü alıp parmağına taktı.

Kılıçdaroğlu, ilçedeki tarihi Kırkkaşık Bedesteni'ndeki esnafı da ziyaret edip Adana'dan uçakla Ankara'ya döndü.