CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada da, "Terörü azaltmak için, kanı durdurmak için gerekirse herkesle görüşülür, her türlü politika üretilir" dedi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti;

"Türkiye’nin en temel sorunlarını çözmeye yönelik bir akıl oluşturamıyoruz. Bunun en temel sebebi toplumsal ve entelektüel birikimimizi tamamen dışlayan ufuksuz ve uzlaşmasız yönetim anlayışıdır. Çözüm üretemeyen bir siyasi anlayış gittikçe gayrimeşru hale gelmiş demektir. Ülkemize demokrasimize huzurumuza ve barışa katkı sağlamak istiyorsak bu siyasetsiz siyaset kurumundan, aklı ve bilgiyi dışlamış bu yönetim anlayışından kurtulmalıyız. Açıkça ifade ediyorum ki, ülkede kan akmamasını sağlama sorumluluğu baştan sona kadar siyaset kurumuna ait bir sorumluluktur. Bu görev biz siyasetçilerin omzundadır. Bir siyasetçinin ülkede kan akmaması için, can kaybı yaşanmaması için alamayacağı risk yoktur. Terörü azaltmak için, kanı durdurmak için gerekirse herkesle görüşülür, her türlü politika üretilir. Eğer ne görüşmen gerektiğini biliyorsan, ne konuşman gerektiğini biliyorsan."

Kılıçdaroğlu, CHP'nin kendi içinde çatlaklar oluştuğu iddialarına ise şöyle yanıt verdi; ''CHP'nin temsilcilerinin bu konuda en küçük bir fikir ayrılığına düşmesi söz konusu olamaz. Ben başta olmak üzere hepimiz aynı soruyu soruyoruz ve ısrarla AKP’nin vereceği cevaplarının peşindeyiz."



DHA(BY/COŞ)