DDK’nın Sivas Katliamını araştıracağının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “DDK Anayasal ama işlevi olan bir kurum değil. Sivas’ta büyük acılar yaşandı. Faillerin büyük bir kısma yakalanamadı. Bir kısmı yargılandı. Cumhurbaşkanı olayları nasıl aydınlatacak, herkes gibi ben de merat ediyorum. DDK’nın somut bilgiyere ulaşacağını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.


CHP Lideri Kılıçdaroğlu, BDP’li milletvekillerinin Meclis’e gönderilen dokunulmazlık ile ilgili fezlekeleri konusunda ise, “Genel Kurula gelsin. Bizim arzumuz dokunulmazlık dosyası olan her milletvekilinin fezlekesinin gelmesi ve dokunulmazlığın kaldırılması. Eğer siz kızdığınız milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırıp, kızmadığınızın kaldırmazsanız bu doğru değil. Bizim CHP olarak görüşümüz seçim yapılmasın, ayrımcılık yapılmasın. Dokunulmazlık kaldırılacaksa bütün vekiller için kaldırılsın. Ayrımcılık istemiyoruz" diye konuştu


Kılıçdaroğlu, bazı gazetelerde yer alan “AK Partili bazı vekillerin dokunulmazlığın kaldırılması oylamasında red oyu verecek" yönündeki haberlere ilişkin ise “Ben de gazetelerden okudum. AKP’nin iç sorunu" diye yanıt verdi.