Partisine üye katılımı nedeniyle düzenlenecek toplantıya katılmak üzere Karabük'e gelen Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Eskipazar İlçesi'nde esnaflı ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile birlikte bir işyerinin önüne oturarak çay içen Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Genel Başkan mı, falcı mı anlamadım? Cumhuriyet Fal Partisi" sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Buna ne cevap verilir arkadaşlar. 'Yürüyen yalan makinesi' dedim, o da 'Evet yürüyen yalan makineyisim' diye cevap verdi. Ben daha buna ne cevap vereyim. Köylünün, vatandaşın gündeminde, hiçbirinin gündeminde Recep Tayyip Erdoğan yok. Çiftçi mazottan ve gübreden şikayet ediyor. Emekli, aldığı aldığı maaştan şikayet ediyor. Halk geçinemiyor, perişan durumda. Recep Tayyip Erdoğan'ın maddi durumu iyi olduğu için kendisinin ve yakınlarının ve yedi sülalesinin durumu çok iyi. Zannediyor ki bütün vatandaşların durumu böyle."

BİBER GAZI TARTIŞMASI

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı İdrim Naim Şahin'in biber gazının insan sağlığına zararı olmadığı yönündeki açıklamalarını ise şöyle yorumladı:

"Denemeyi sayın bakan kendi üzerinde yapmış olacak ki öyle bir sonuca varmış. Deneme sonuçlarını kamuoyuyla paylaşırsa sayın bakan çok memnun oluruz. Rapor almıştır herhalde sayın bakan, böyle bir kanaate vardığına göre."

'ERDOĞAN İLE EVREN BİRBİRİNE BENZİYOR'

Süleyman Demirel'in 12 Eylül davasına müdahil olmamasının sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Sayın Demirel "Ben halkın önünde hesaplaştım" dedi. Bizim partimiz kapatıldı. Genel Başkanlarımız tutuklandı. Arşivlerimize el konuldu, Seka'ya gönderildi. Malvarlıklarımıza el konuldu. AK Parti niçin müdahil olmuyor. Çünkü AK Parti 12 Eylül ürünü. 12 Eylül'den besleniyor. Kenan Evren'in yaptıklarına bakın, Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıklarına bakın. Birbirine benziyor zaten. Orada da şiddet vardı, burada da şiddet var. Orada da baskı vardı, burada da baskı var. Orada da gazeteciler tutukluydu burada da tutuklu. Orada da üniversite hocaları hapisteydi, burada da hapiste. Orada da parlemento baskı altındaydı, burada da baskı altında. Recep Tayyip Erdoğan ile Kenan Evren arasındaki tek fark birisinin apoletleri vardı, birisinin yok. Kafa aynı kafa, yönetim tarzı aynı yönetim tarzı. Kenan Evren de eleştiriye tahammül edemiyordu, Recep Tayyip Erdoğan da edemiyor."

Daha sonra Karabük'e gelen Kılıçdaroğlu, kent girişinde çiçeklerle karşılandı. Partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu, Karabük Demir Çelik Fabrikası'na giderek incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Kardemir ziyaretine basın mensupları alınmadı.



MY,BD(MÇ/COŞ)