CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de siyasi cinayetler olabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Hürriyet’ten Hande Fırat, CHP liderinin Mersin’de nakliyecilerle buluşması öncesi gazetecilerle yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi partilere yaptığı yeni anayasa çalışması çağrısını “Biz hiçbir zaman AK Parti’yle bir anayasa değişikliği için masaya oturmayacağız” diyerek net bir dille reddetti.

Fırat’ın aktardığına göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na 2023 seçimlerine nasıl bir atmosferde gidileceği ve toplumdaki kutuplaşma hatırlatılarak gerilimden endişe edip etmediği soruldu.

“SİYASİ CİNAYETLER BÖYLE KAYGILARIM VAR”

Kılıçdaroğlu, bu soruya şöyle yanıt verdi:

“Erdoğan, gerilimi doruk noktasına çıkarıp seçime gitmek ister; böylece geniş kitlelerin var olan yönetim etrafında konuşlanmasını sağlamak için. Biz bu gerilimden olabildiğince uzak durmalıyız. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim, eğer belli gruplar ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz.”

Kılıçdaroğlu, bu ifadelerdeki kastını soru üzerine şöyle açıkladı:

8 Mart ne zamandan beri kutlanıyor? 8 Mart ne zamandan beri kutlanıyor?

“Siyasi cinayetler. Böyle kaygılarım var. Erdoğan’ın bizzat kendi ifadeleridir. Dur bakalım daha başınıza neler gelecek dedi. Ülkeyi yöneten ve devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Açıkça tehdit ediyor. Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir.”