Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin 19'uncu yıldönünü dolayısıyla, bombalı suikastin düzenlendiği Ankara’daki evinin önünde binlerce seveni buluştu. Uğur Mumcu'nun Türkiye'nin dört bir yanından gelen sevenleri, olayın meydana geldiği yere çiçekler bırakarak mumlar yaktı. Beşiktaş'ın dünyaca ünlü taraftar grubu 'Çarşı' da anma törenine katıldı. Çarşı üyeleri, 'Sakıncalı Piyade'yi unutmadık' yazılı pankart taşıdı.

Burada gerçekleştirilen anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aradan 19 yıl geçmesine rağmen Mumcu’nun katillerinin bulunamadığını hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Namus sözü verildi, gereği yapılmadı. Bizler de sabırla bekliyoruz. Uğur Mumcu’yu pusuya düşürüp katledenler bulunsun, adalet yerini bulsun. İstediğimiz bu" dedi.

Bir gazetecinin, "Uğur Mumcu Türkiye için neyi ifade ediyordu?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Türkiye için bağımsızlığı, özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü ifade ediyordu. Uğur Mumcu özgür ve bağımsız bir Türkiye’yi tanımlıyordu. Bugün geldiğimiz noktada bir değil binlerce Uğur Mumcu’ya ihtiyacımız var" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, "Katillerinin bulunacağından umutlu musunuz?"şeklindeki soruya da "Her zaman umudumuzu koruyacağız. Umutsuzluk bizim kitabımızda yok" yanıtını verdi.

Anma törenine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Uğur Mumcu’nun eşi ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile CHP milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Mumcu’nun sevenleri katıldı. Kılıçdaroğlu ve törene katılanlar, Uğur Mumcu anıtına çiçek bıraktı.