Her ulusun bir kahramanı ve önderi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini onun devrimlerini okul kitaplarından çıkarmaya çalışıyoruz. Bana söyler misiniz, kendi tarihine ihanet etmek değil de nedir bunun adı. Dünyanın hangi toplumu ulusal bağımsızlık savaşını vermiş bir lideri unutturmaya çalışır. Atatürk'e kin ve düşmanlık duymak, Türk toplumuna kin ve düşmanlık duymak demektir. İçimize sindiremiyoruz, bu tablo Türkiye'ye yakışan bir tablo değil. Türkiye'nin iyi bir yönetime ihtiyacı var" dedi.

AFYONKARAHİSAR'DAKİ PATLAMA

Milletin her şeyi öğrenmeye hakkı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Uçağımız düştü Suriye'de, bu milletin öğrenmeye hakkı vardır. Uludere'de 34 yurttaşımız öldürüldü, bu milletin bunları öğrenmeye hakkı vardır. Hangi çağda yaşıyoruz biz. Eğer bu ülkeye siyasal iktidar doğru bilgi vermiyorsa halkına doğruları söylemiyorsa oturup şapkamızı önümüze koyacağız. Olmaz bu. Doğruları söylemek bir iktidarın namus borcudur. Demokrasinin birinci kuralı, devletin saydam olmasında yatar. Ben merak ediyorum, patlama oldu Afyon'da, sayın Başbakan bir açıklama yaptı yurt dışında, kendisine verilen bilgiye göre mühimmat deposunda bir asker eline el bombasını almış merak saikiyle pimini çekmiş ve beklemiş acaba patlama olacak mı olmayacak mı. Siz buna inanıyor musunuz? Bir asker mühimmat deposunda eline alacak bombayı, diğer askerlerde orada bekliyorlar, pimini çekecek, bekleyecek patlıyor mu patlamıyor mu. Akıl dışı uygulama bu. Eğer o bombanın pimi çekilmişse meraktan değil, kasıttan pimi çekilmiştir. Bu mühimmat deposunu gözeten kameralar var mıydı yok muydu acaba? Bunu da öğrenmek isteriz, öğrenmeye hakkımız var bizim" diye konuştu.

SURİYE'DEKİ ÇATIŞMALAR

Suriye'de çatışmaların devam ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, " Biz olayın tarafıyız adeta. Suriye'deki çatışmadan bize ne. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devleti demek başka ülkelerin içişlerine müdahale etmemek demektir. Siz bütün bunları bırakmışsınız, ülke kan gölünde batak, her gün şehitlerimiz geliyor, kafayı takmışsınız Suriye'ye" dedi.

AKYURT'TA ESNAF ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, Kalecik Festivali'nden dönerken yol üzerinde bulunan Akyurt'a uğrayarak esnaf ziyaretinde bulundu. Bir hırdavatçının ısrarı üzerine öğle yemeği için aldığı simiti yiyen Kılıçdaroğlu; "Esnafımızın ne halde olduğunu biliyorum da kendileri bu durumla ilgili ne düşüyorlar onu merak ettiğimden geziyorum" dedi.