CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çulcu’yu makamında ziyaret etti. Belediyeye ait Gökovalı Kardeşler Unlu Mamülleri Fırını'nın açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, Marmaris’te İbrahim Altıntaş, tarafından İçmeler’de yapılan 225 odalı “Golden Rock’ adlı otelin açılışını gerçekleştirdi. Otelde kalan turistler, CHP Genel Başkanı’na yakın ilgi gösterdi.

Kılıçdaroğlu daha sonra bu yıl 7’ncisi düzenlenen 10 ülkenin katıldığı Uluslararası Denizcilik Festivali’nin açılışını Marmaris Atatürk Meydanı’nda yaptı. Festival Rus dansçıların gösterisiyle başladı. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, “Bu yıl bizim için çok daha farklı bir anlam kazandı. Biz festivalimizi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile özdeşleştiriyoruz. Kim ne dersin kim ne yaparsa yapsın bu memleket Cumhuriyet’in kalesi. Genel Başkanım içiniz rahat olsun. Marmaris’ten hiç endişe duymayın. Bu kale hiç yıkılmayacak. Her türlü engellemelere rağmen yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Festivalde Ordu ve Marmaris belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. İki şehir arasında başta sosyal, turizm, kültür ve sanat olmak üzere pek çok alanda işbirliği yapmayı hedefledi. Ordu halk oyunları ekibi kolbastı oynadı. Ekipteki erkek dansçılardan biri sahneden inerek Kılıçdaroğlu’nun yanında dans etti. CHP Genel Başkanı, dansa alkışlayarak eşlik etti. Çok sayıda Marmarisli de festivalin açılış törenini ilgiyle takip etti.


Mustafa SARIİPEK/ MARMARİS, (Muğla)